Creat:

Actualitzat:

Durant l’any hi ha mesos que arriben amb una proclama especial per als creients. Motius que, oficialment o pastoralment, ens porten un missatge o una vivència especial. Així, per exemple, al desembre tenim Nadal, amb el temps d’Advent que el prepara. Al febrer, la campanya de Mans Unides contra la fam. El març, el temps de Quaresma, amb la Pasqua a l’abril. El maig i juny, temps pasqual, les Primeres Comunions i Confirmacions. A l’octubre, el Domund amb les missions. I, al novembre, la invitació és a desvetllar el nostre sentiment de pertinença a l’Església Diocesana. Per a nosaltres, en concret, amb el Bisbat d’Urgell. Són diversos els moments, durant el mes, que es reclama la nostra atenció i pregària pel nostre Bisbat.

- Primer, els dies 6 i 16 fórem convidats a adherir-nos a la Cadena de Pregària per les Vocacions que se celebra durant el mes a tots els bisbats amb seu a Catalunya. Pregària per les vocacions sacerdotals, religioses, matrimonials i al compromís laical en la nostra societat. Ho repetirem el dia 26.

- El primer diumenge, avui fa quinze dies, vàrem celebrar el Dia de l’Església Diocesana. Enguany amb el lema que encapçala aquesta reflexió: SOM EL QUE TU ENS AJUDES A SER.

És un dia per recordar que junts construïm la família cristiana compromesa a seguir Jesucrist i a fer el bé als altres. I per reconèixer i adherir-nos a les activitats que l’Església fa en bé de la comunitat. Unes són celebratives dels sagraments i l’Eucaristia.

Altres són activitats pastorals i evangelitzadores, per a quan pretenen transmetre i enfortir la fe. Finalment, activitats caritativoassistencials, amb les quals es vol ajudar les persones necessitades i respondre als reptes que la crisi comporta per als més desafavorits de la nostra societat.

I avui, a les nostres parròquies, celebrem la col·lecta Germanor. Es tracta de dotar de recursos humans i econòmics aquestes activitats que l’Església emprèn en la nostra societat. Es demana que cadascú, en la mesura de les seves possibilitats, aporti l’ajuda econòmica tan necessària per finançar totes aquestes activitats.

L’Església som tots i, amb tu, formem una gran família. Moltes gràcies per ser-hi i per participar-hi.

tracking