x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Les set claus

Congrés liberal ordinari

Actualitzada 12/11/2021 a les 20:11
Ahir el partit Liberals d’Andorra va fer el seu congrés ordinari fent un repàs de les fites aconseguides pels ministres liberals i càrrecs electes. A títol d’exemple resumiré alguns dels punts tractats que em semblen interessants, molts dels quals provinents del programa Liberal EG2019.

El ministre d’Economia i presidència, Jordi Gallardo, va començar explicant la ubicació definitiva i licitació de l’heliport internacional d’Andorra. L’activació de l’aeroport d’Andorra-la Seu que suposarà la creació de paquets turístics de vols. La captació dels e-sports en l’àmbit internacional que suposa un pas més en la diversificació econòmica. L’aposta clara per l’esport al país, ultratrail, ironman, BTT i triatló. El projecte perquè Andorra sigui el primer país del món a ser considerat de manera íntegra Reserva de la Biosfera de la Unesco. Per últim, va explicar la simplificació i agilització dels tràmits amb la creació d’una societat-empresa que passa de 240 dies de burocràcia a 98 dies i en descens.

Per altra banda, el ministre liberal d’Habitatge, Víctor Filloy, va exposar la creació de l’Institut de l’Habitatge com a òrgan estable en el temps, amb dos objectius principals, creació d’habitatge social, i facilitar la creació d’habitatge de lloguer amb incentius i ajudes als privats que optin per posar habitatges en règim de lloguer. Per últim, va explicar el nou programa d’impuls per a l’emancipació dels joves que subvenciona els dos mesos de dipòsit i el primer mes de lloguer a joves d’entre 22 i 30 anys que tinguin ingressos inferiors a 24.000 euros l’any.

Tot seguit la ministra liberal de Funció Pública, Judith Pallarés, va explicar la digitalització de l’administració facilitant i escurçant els tràmits, amb la màxima de no prescindir dels actuals treballadors públics, però amb contingència de la massa salarial, aparcant el pragmatisme de captació de vots amb l’augment de la massa salarial pública.

Seguim...
3
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts