Creat:

Actualitzat:

Fa uns dies, en una coneguda xarxa social vaig llegir el comentari d'una dona posant en qüestió si som o no un país dogfriendly, després que se li negués l’entrada a un local de menjar ràpid. Aquesta és una situació que segur alguns han viscut i que, sembla que a poc a poc, podria canviar. Cada vegada ens mostrem més oberts a gaudir de totes les ofertes del país en companyia de gossos. També cada vegada hi ha més persones que tenen animals de companyia, en part per una tendència de canvi de models de família, una major longevitat de vida i, per tant, més persones amb sensació de soledat. Aquestes són algunes de les raons per les quals a Andorra hi ha un creixement de l’interès envers els animals de companyia, arribant fins a prop de 10.500 gossos el 2021.

Cada cop més bars, restaurants, hotels i botigues accepten l’entrada i fins i tot ofereixen els seus serveis a les mascotes. Si mirem els països de l’entorn, França està clarament al capdavant arribant fins i tot a atorgar reconeixement jurídic a les mascotes, mentre que Espanya ha estat premiada com a millor destí per viatjar amb gos el 2020. Veient aquestes dades i les clares tendències, no sorprèn que moltes marques i negocis vegin en les mascotes unes aliades per a la innovació i una estratègia per fidelitzar clients. Grans marques com H&M han creat accessoris per a gossos o el gegant de l’interiorisme Ikea ha llençat productes orientats a gossos.

Veient les tendències, no hauríem de deixar passar el carro i mostrar més tolerància. Segurament aquestes línies provocaran detractors, alguns posaran en dubte si és el moment d’enfocar els recursos a millorar la legislació, l’entorn i l’oci per als gossos amb la recuperació post-Covid sobre la taula. Però estaríem generant un atractiu més davant d’un negoci en expansió com hem vist que són les mascotes. I és que, en el moment de viatjar, són molts els qui cerquen abans si l’animal el pot acompanyar. Sigui per negoci o per simpatia cap al millor amic de l'home, les administracions –tant el Govern com comunals– haurien de continuar treballant i no perdre l’oportunitat de posar-nos al capdavant dels països dogfriendly.

* Eduard Muñoz Pérez, Secretari de la secció jove de Demòcrates

tracking