x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Paraula i vida

10a Setmana de Cinema Espiritual d'Andorra amb 2.522 participants

Actualitzada 07/11/2021 a les 06:24
Celebrem la Setmana de Cinema Espiritual, orientada especialment al infants i joves, i també oberta al públic adult en general, del 4 al 8 de novembre. Aquesta ha estat la desena edició de la convocatòria de formació i transmissió de valors a través del llenguatge del cinema, implicant mestres i professors, especialment els de religió dels diferents sistemes educatius del Principat. Amb el suport dels Cinemes del centre comercial Illa Carlemany, d’Escaldes-Engordany i organitzat per la Delegació d’Ensenyament del Bisbat d’Urgell.
Aquest repte, que va començar fa deu anys, acull cada vegada més infants i joves. El “cinema amb valors” té vocació de ser una porta a un temps de reflexió i redescobriment pels infants i adolescents.

Aquesta activitat va dirigida a tots els alumnes de 5è i 6è curs de primera ensenyança o primària i als alumnes de secundària i batxillerat, no només els inscrits a l’assignatura de religió. Volem que sigui una activitat d’educació amb valors oberta a tothom.
És remarcable la implicació dels mestres i professors de religió dels diferents sistemes educatius del Principat d’Andorra i té una especial importància la difusió de la iniciativa en els claustres. Amb l’editorial Edebé editem el material educatiu en format paper i en format digital amb el qual es treballa amb els infants i joves abans i després de veure la pel·lícula.

Les projeccions es faran als cinemes del centre comercial Illa Carlemany del Principat d’Andorra en horari escolar matinal, a excepció de la pel·lícula per al públic adult Minari, que es projecta el dijous dia 11 de novembre a les 20.30 hores. L’entrada és gratuïta per a totes les sessions, i el Bisbat d’Urgell s’encarrega del transport dels escolars.
El cicle vol explicar que més enllà del cinema religiós, la imatge audiovisual i el cinema s’obre a la dimensió transcendent de l’antropologia. Mentre que el cinema religiós inclou aquelles pel·lícules que tracten de personatges, temes, relats o institucions directament religioses; el cinema espiritual aprofundeix en l’expressió de la preocupació religiosa, filosòfica, estètica i social des d’una perspectiva humanista que permet reconèixer d’una forma, explícita o implícita, en el misteri de l’ésser humà, el misteri de Déu.

S’han triat quatre pel·lícules per oferir diferents aspectes i arribar a diferents destinataris, són pel·lícules de gran qualitat i de molt bona crítica en el moment de la seva estrena en aquest darrer temps.
Rocca cambia el mundo (Alumnes de 3r cicle de Primària).

Uno para todos (Alumnes de 1r cicle de Secundària).
El año que dejamos de jugar (Alumnes de 2n cicle de Secundària i batxillerat)

Minari (Adults. Dijous 11 de novembre a les 20.30 h).
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts