x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Les set claus

Quan les coses valen més del que costen

Actualitzada 02/11/2021 a les 06:08
    Laura Mas
El padrí de Cal Martí deia que les coses que no costen res no s’aprecien, com si no valguessin res. Potser per això ens esforcem a transmetre aquest mateix missatge als més petits i, fins i tot, anar una mica més enllà perquè, a vegades, el preu de les coses tampoc en determina el seu veritable valor. Fa molts dies que treballem en el nou parc d’Encamp, un projecte que és molt més que un parc: perquè és una transformació urbana per guanyar espai públic i verd, perquè s’hi construiran tres edificis per donar espais propis per a joves i infants, perquè el carrer de la Molina se soterrarà per passejar-hi sense cotxes, perquè hi haurà noves places d’aparcament cobertes en servei, perquè el nou parc de l’Ossa serà un espai que mirarà al riu embellint una mica més Encamp i perquè tornarem a tenir un gran espai que ara trobem a faltar.

Evidentment, tirar endavant aquest projecte tindrà un preu, un cost, però també un valor. El preu? El que dicti el concurs, ni un cèntim més ni un cèntim menys. El cost? El de l’oportunitat, per exemple, els recursos no són infinits i s’ha de prioritzar. Però allò important serà el seu valor, el valor que tots plegats vulguem donar a aquest nou espai de gairebé 10.000 m2. El procés de participació ciutadana ja va ensenyar-nos quina era la predisposició de la gent del poble a guanyar un nou espai verd, únic i especial. Ara, just abans de veure néixer aquest nou espai de trobada per a tothom, estem convençuts que petits i grans hi trobarem un entorn idoni, que sumarà, conjuntament a altres iniciatives properes, a la revitalització de la parròquia, fent-la sortir d’aquesta imatge injusta de ciutat dormitori i consolidant-la en la ciutat residencial en la qual s’està transformant. Aquesta serà una iniciativa en què el Comú invertirà una part important del pressupost i el mercat actual no ajudarà en els preus per la crisi d’abastiment de mercaderies, però tenim la seguretat que el nou parc de l’Ossa, per tot el que suposa d’intangibles per als encampadans i encampanades, serà d’aquelles iniciatives que valdran molt més del que costen!

*Laura Mas, Cònsol major d’Encamp
Etiquetes
  • #6 El que no tenía un padrí a cal Martí
    (04/11/21 02:07)

    Vés per on ara, algun spin doctor comunicatiu, segurament un càrrec de relació especial d'aquests tant de moda a la casa comuna de la plaça dels Arínsols, parla de preu, cost d'oportunitat i valor intangible en boca de la cònsol major.

    Quan no fa tant era una defensora de comprar una parcel·la del que era el Prat Gran.

    Respondre
  • #5 Idabel
    (02/11/21 19:29)

    Quin comú més collonut. (Al revés digo pa que me entiendan)

    Respondre
  • #4 Padri_Jove
    (02/11/21 10:27)

    I un concurs d'idees per a les pardines i engolasters, amb estudis financers, geològics, turístics, projeccions, càculs de salaris... 12.000€. VOleu que algun pringat us fagi tota la feina per una misèria. Miserables...

    Respondre
  • #3 Jubilada
    (02/11/21 09:38)

    Sempre es parla d'un parc per joves I nens..perqué no es pensa en la gente gran.? No estaría bé un local assoleat a peu pla pels padrins? Segurament hi anirien més qué ara.

    Respondre
  • #2 Enric
    (02/11/21 08:43)

    Estic d'acord Sra consol (ironia), jo gastaria 25 milions, que 8,5 és de pobres i a Encamp hem d'aparentar encara que quan acabin el mandat siguem un poble arruinat.

    Respondre
  • #1 Dolors Arnau Massutí
    (02/11/21 08:39)

    A un padrí tan savi caldria pensar en fer-li un homenatge pòstum, un monument o dedicar-li un carrer. No sé.... ahí lo dejo...

    Respondre
6
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts