Creat:

Actualitzat:

Alianza Editorial ha publicat A propòsit de no res, l’autobiografia escrita per Woody Allen en clau còmica i irònica, molt en línia amb el seu perfil personal. El mateix títol ja és indicatiu de per on van els trets.

És cert que les seves explicacions del millor que va aprendre del seu pare, a no agafar mai el diari de sobre a la pila del quiosc; o de la seva mare, que l’etiqueta de la roba va sempre al darrere; o fins i tot quan posa de manifest que el que menys suporta és el bufador de fulles del veí, amb la qual cosa, per cert, molts coincidiríem, poden semblar sarcàstiques o ridícules, però en el fons ell només posa de manifest per aquesta via la crua veritat.

No obstant això, al costat d’aquestes afirmacions també hi ha reflexions profundes sobre la nefasta influència de les xarxes socials sobre el comportament de la gent, que acaba donant per certes informacions esbiaixades o directament falses que mai són contrastades.

En aquest sentit, fa una amarga reflexió sobre el que han suposat en la seva vida personal les acusacions sobre el seu comportament familiar, que no cal detallar aquí ja que són més que conegudes. Aquests fets l’han portat a evitar qualsevol relació amb el món mediàtic. Fent un paral·lelisme amb els seus comentaris sarcàstics relatius a la inconsistència de la majoria de comentaris que inunden les xarxes, podríem afirmar que constantment apareixen del no res experts que exposen com a certes anàlisis sense cap fonament. Darrerament, i pel que fa al nostre àmbit, han aparegut suposats experts en dret internacional sobre extradicions, que han substituït els vulcanòlegs, que al seu torn han donat un merescut descans als epidemiòlegs. Incansables, ens bombardejaran fins a l’infinit.

És a les nostres mans deixar d’atendre aquestes pseudoinformacions que, al cap i a la fi, només signifiquen el que expressa el títol del llibre del genial Woody Allen: a propòsit de no res.

tracking