x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Foc i lloc

Una elecció controvertida

Actualitzada 27/10/2021 a les 06:18
A final del mes de novembre es reunirà a Lió l’Organització Internacional de Policia, coneguda popularment sota el nom d’Interpol. Només es pot elogiar la feina dels seus membres, que permet posar fi, almenys per un temps determinat –el que decideix la justícia–, a la carrera d’alguns delinqüents internacionals. No fa falta recordar que, en els temps convulsos que vivim, la col·laboració entre els diferents serveis de policia és imprescindible i la participació d’Andorra a aquest organisme ha facilitat, en el passat, la resolució d’afers criminals d’envergadura internacional.

Durant aquesta assemblea general està prevista l’elecció del seu nou president, que ha de substituir el coreà Kim Jong Yang, successor del xinès Meng, el qual s’ha vist en l’obligació de deixar de sobte les seves funcions l’any 2018, per imposició del seu govern.

Ara per ara, en vista d’aquest nomenament, una candidatura atípica es perfila, la del general Ahmed Naser al Raisi, exministre d’Interior dels Emirats Àrabs Units. Aquesta eventualitat ha aixecat moltes veus contràries, atès el passat obscur d’aquest policia. En efecte, segons nombrosos observadors, hauria supervisat la repressió i la pràctica de la tortura en el règim dels Emirats. No entenen com podria presidir una institució que està encarregada de la protecció de la seguretat en l’estricte respecte dels drets humans. Així, diferents diputats francesos s’han oposat a aquesta candidatura, fent palès que s’han formulat unes querelles criminals pel greu delicte de crims contra la humanitat davant de la Fiscalia de París en contra d’aquest general. Paradoxalment, podria ser ell mateix l’objecte d’una d’aquestes notícies vermelles, emesa per Interpol, per sol·licitar l’ar­rest d’una persona buscada per la justícia!

Aquests fets són evidentment coneguts pels diferents membres d’Interpol i, tot i això, segons alguns missatges emesos a les xarxes, el nostre Principat podria abonar aquesta candidatura i formularia el seu vot en aquest sentit. Només podem desitjar que aquesta notícia no sigui certa i que, per tant, no s’actuï així. Al contrari, la nostra imatge quedaria malmesa, així com els principis fonamentals de la nostra Constitució.
  • #1 El dissident incòmode
    (27/10/21 15:36)

    El pitjor delinqüent és aquell que aparenta legalitat, i s'amaga dins de les institucions per a poder operar impunement.

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts