Creat:

Actualitzat:

La missió és oferir als homes, a les cultures, l’encontre amb el Senyor.

Avui l’Església celebra la Jornada Missionera de la Propagació de la Fe, popularment coneguda com el Domund. El Domund va instituir-se l’any 1926. És el dia en el qual, d’una manera especial, l’Església prega pels missioners i col·labora en l’obra evangelitzadora. D’aquesta manera pretén desvetllar el compromís dels cristians de cara a l’ajuda als més necessitats humanament i a l’anunci de la fe.

Els cristians, conscients de la situació d’injustícia, d’egoisme i superficialitat en la qual viu la nostra societat, hem d’implicar-nos a mostrar que la justícia, l’harmonia, la compassió, la solidaritat, el perdó... no són utopies sinó realitats que podem assolir i per les quals cal esforçar-se.

“Amb Jesús hem vist, sentit i palpat que les coses poden ser diferents. Ell, en proclamar les benaurances, inaugurà una terra nova” (Del missatge del Papa Francesc pel Domund’21).

El Domund d’enguany vol portar-nos a l’arrel del nostre testimoniatge. Per això, el lema és: “Explica el que has vist i sentit” (Act 4,20).

Quan experimentem la força de l’amor de Déu, quan reconeixem la seva presència de Pare en la nostra vida personal i comunitària, no podem deixar d’anunciar i compartir el que hem vist i sentit.

“Explica”: la Bona Nova que has experimentat no és per a ser guardada. Provoca un agraïment i una alegria que s’han de compartir.

“El que has vist i sentit”: la fe ens ha arribat per l’oïda, un cop els pares, sacerdots, catequistes ens han parlat de Déu. Després, cadascú hem sentit en la nostra pròpia vida la força de l’amor de Déu.

Per això, el Domund ens crida a ser testimonis del Senyor ressuscitat.

L’apòstol és qui ha descobert que Jesús és el tresor amagat, la perla preciosa, aquest amic i company de viatge pel qual val la pena de deixar-ho tot i entregar-se. La missió és oferir als homes, a la societat, a les cultures l’encontre amb el Senyor de la història. Ajudar-los a experimentar el seu amor.

En aquest sentit, escriu el Papa en el seu missatge: “Viure la missió és aventurar-se a desenvolupar els mateixos sentiments de Crist Jesús i creure amb Ell que els altres són els meus germans”.

I acaba: “Que la Verge Maria, la primera deixeble missionera, ens ajudi a ser sal de la terra i llum del món” (Mt 5.13-14).

tracking