x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
La Visura

59 euros

Actualitzada 21/10/2021 a les 06:18
Vaig estrenar l’aeroport de la Seu l’any vuitanta-dos. Amb prou feines feia tres mesos que funcionava. Va ser el novembre 5, dilluns, just després dels terribles aiguats: no hi havia cap altra manera de pujar que amb els Fokker F27 de la companyia Aviaco. El vol costava 3.850 pessetes. Vint-i-tres euros, per als no boomers. Si no ho recordo malament –que tot podria ser– hi havia el Copríncep Martí (el Papa Wojtyla tot just havia visitat Barcelona). L’explotació comercial de la línia Barcelona–la Seu va durar ben poc: el vuitanta-quatre van tancar la paradeta. Des de llavors tot han estat cants de sirena, bons propòsits i anuncis més o menys sincers o grandiloqüents, segons el caràcter del polític que els emetés. Però un repàs a l’hemeroteca és un recordatori a la volubilitat de les promeses, que se les emporta el vent tan bon punt són pronunciades. L’últim capítol d’aquest serial és l’anunci que al desembre volarem a Madrid, pel mòdic preu de cinquanta-nou euros, bitllet d’anada. És una bona alternativa a l’AVE, certament, i només cal que els horaris siguin favorables. I, si, com asseguren els auspicis, després de Madrid vindrà Lisboa i París, només ens faltaran Reus i Londres perquè la felicitat sigui completa. Haura valgut la pena esperar. I, com que aviat es farà el vol inaugural, aviso amb temps i proposo a la direcció d’aquesta casa que m’hi enviïn de corresponsal, que els faré una lluïda crònica de l’esdeveniment. Prometo seure a l’última fila i fer bondat.
  • #2 Karl
    (21/10/21 09:46)

    Un dels problemes que tenia l'aeroport de La Seu era que el vent i la boira feia que més de la meitat dels vols s'haguessin de cancel·lar. Si com s'ha escrit als mitjans, actualment ja es compta amb mitjans electrónics per aterrar amb visibilitat gaire be zero, el % de vols que es podran fer seran molt més gran i la viabilitat sembla més alta.
    Un altre tema que no en parlem gaire és que els horaris dels vols estan fets per portar turisme, no pels habitants de la zona. Ja que els vols arriben divendres i surten diumenge.
    Creuem els dits !!

    Respondre
  • #1 Darío
    (21/10/21 07:08)

    Res de nou, només cal posar en el cercador de Google "aeroports fantasma" per comprendre que és un "pelotazo" amb manteniment anual, un negoci d'Estat a costa dels contribuents.

    Respondre
2
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts