x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
La seca, la meca i...

Pont del Pilar

Actualitzada 19/10/2021 a les 19:24
Aquest any el pont de la festivitat espanyola del Pilar ens ha permès recordar temps que ja gairebé teníem oblidats a Andorra amb l’afluència de visitants del país veí. El col·lapse circulatori tampoc és que m’hagi semblat gaire exagerat, comparat amb altres col·lapses anteriors. El pas per la vila de Sant Julià de Lòria tampoc ha estat tan complicat com altres del passat. La llàstima per als lauredians és que mai en traiem cap profit, d’aquestes visites al nostre país. Més complicat sembla que ha estat el trànsit des de la Massana fins a Escaldes (per cert, ja hi estan bastant acostumats, sense la necessitat de ponts), i sembla que també l’accés des d’Encamp no ha estat del tot fluid. El que ha estat un veritable problema és el col·lapse d’aparcaments. No tan exagerat però aquest problema l’estem patint molt sovint, hi ha una veritable manca de llocs per aparcar el nostre vehicle, sobretot a Andorra la Vella i Escaldes. Mentrestant anem tancant aparcaments per fer fires, eliminant places d’aparcament per fer unes voreres monumentals, suprimint aparcaments per fer obres, netejant i tancant plantes a Prat de la Creu contínuament, a causa que el terra que es va instal·lar no és el més adequat per a un aparcament. (Aquest seria un tema a tractar en un altre escrit.) I mentrestant des de Mobilitat ens demanen que deixem el vehicle a casa i utilitzem el transport públic, sense buscar altres solucions al problema de l’aparcament. Recomano a tot­hom que amb motiu d’aquests col·lapses circulatoris vinguin a Sant Julià, trobaran lloc on aparcar, on prendre alguna cosa en una terrasseta i fins i tot per a passejades saludables.
  • #3 Felicitats!
    (20/10/21 11:21)

    T'haig de felicitar! No has ficat Naturland de pel mig!!!! Increïble!

    Respondre
  • #2 Aqüeducte de la puríssima
    (20/10/21 08:57)

    Gràcies per l'oferiment i totalment d'acord amb el tema dels aparcaments. Independentment de la flagrant manca de previsió general de totes les administracions que requeriria dedicar-hi una tesi doctoral, la trista realitat és que hem d'assumir des de ja la normalització dels embussos de trànsit diaris i extraordinaris con han fet totes les ciutats del món des de fa dècades. Aquest fenomen forma part del medi hostil en el que vivim i no té res a veure amb el món de fantasia que ens venen els estrategues que pontifiquen sense rubor espectaculars reduccions en les emissions degudes a la mobilitat interna obviant com solucionar el veritable problema per al qual els paguem un bon sou.

    Respondre
  • #1 Meritxell
    (20/10/21 08:16)

    Potser ho dius amb ironia, però “el tomb saludable” té un punt de frau: la Sra. Codina no va ‎informar els futurs possibles practicants de l'exercici físic que proposa al cartell que és ‎produïa, com qui diu, al bell mig de la circulació d'una de les carreteres més riques del Pirineu en gasos de ‎la combustió dels cotxes i sorolls de tubs d'escapament manipulats. Des de fa anys, anys ‎abans de la inauguració del "tomb saludable", que força gent hi passeja a les hores de sol, des ‎de mitjans de la tardor fins a finals de primavera. Però és l'únic espai proper.‎

    Respondre
3
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts