La tribuna

Què prohibim?

Jo prohibiria els comentaris xenòfobs, racistes o de poc o nul respecte

Creat:

Actualitzat:

Posats a prohibir, jo prohibiria els comentaris de caire xenòfob, racista, de mala educació, de poc o nul respecte, per emprar alguns qualificatius.

No sé si als diaris hi ha algun tipus de filtre o si hi pot haver alguna persona que els llegeixi, però estaria bé que hi hagués una mica més de control. La majoria de gent expressa la seva opinió amb normalitat, però després resulta que quatre impresentables poden escriure sense cap tipus de consideració i es queden tan amples. Ho repeteixo, impresentables, perquè no es pot anar per la vida amb el discurs de l’odi per davant, i amb una concepció de la pàtria que fa pena i no té res de patriotisme. Embruten una secció on molta gent opina tal com sempre hauria de ser: amb diferents punts de vista, però amb respecte.

Tan sols cal veure alguna de les polèmiques dels últims dies. Tan sols cal anar, per exemple, a la secció de notícies més comentades d’aquest diari, on sempre hi trobes els impresentables que hi fiquen cullerada, i on la mala educació i la mala llet estan a l’ordre del dia. Transcric tres exemples, perquè no en calen més, com tampoc cal dir d’on s’han tret: “Aca! Aca acacacacaca, el WC al final a la derecha…!!”, “Tot un discurs d’amenaces..!! de fora vingueren i de casa ens tragueren” i “El moviment feminista d’Andorra, o sigui 4 comunistes subvencionades. Ja podeu canviar de tema o demanar opinió als celíacs o als argentins”.

Mal gust és dir poc. Però per tirar pedres a la meva teulada, també estic bastant d’acord que prohibir és massa fort, potser no els prohibiria, senzillament no els publicaria, que és molt diferent. Tu pots escriure el que vulguis però a l’hora de publicar-ho mana un altre.

En qualsevol cas, una de les notícies més comentades de l’actualitat és la que fa referència al hijab. Jo pensava que després de dos anys de pandèmia i de portar una mascareta, darrere la qual tots podríem passar per lladres –i de pas descobrir que també és fàcil reconèixer la gent per la mirada–, teníem el tema del vel més que superat. Doncs, no. Resulta que estava equivocat.

No entraré en detalls, però a mi no em molesten gaire els vels; el que em preocupa és la violència de qualsevol tipus; la indumentària i la religió que professi la gent és el menys important. O hauria de ser d’aquesta manera.

I per acabar i per posar un exemple una mica bèstia. Mira que si al maleït virus li dona per tornar a fer la guitza i algun país, perquè hi ha països que van a la seva bola, decideix prohibir les mascaretes, anem servits.

tracking