x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Paraula i vida

Un Sínode per a una Església sinodal

Actualitzada 16/10/2021 a les 19:53
Diumenge passat el papa Francesc celebrava l’Eucaristia d’obertura d’un nou Sínode per a tota l’Església a Sant Pere del Vaticà. Aquest diumenge totes les diòcesis del món comencen el camí d’aquest Sínode amb el tema: Per una Església sinodal: comunió, participació, missió. Amb la celebració de l’Eucaristia a la nostra Catedral, a les 17 h, iniciem aquest procés sinodal en la nostra diòcesi. Per aquest motiu també les celebracions dominicals a les nostres parròquies posen en relleu avui aquest esdeveniment eclesial.

Potser ens haurem preguntat per què s’ha de celebrar a nivell diocesà si el papa Francesc ha obert el procés sinodal per a tota l’Església que culminarà amb el Sínode de bisbes l’octubre de 2023? Doncs perquè així s’inaugura en cada bisbat l’anomenada “fase diocesana”, que es clourà l’abril del 2022.

El papa ha volgut que en una primera etapa d’aquest Sínode es pogués consultar al Poble de Déu i a tota persona que desitgi participar-hi, perquè justament el tema del Sínode tracta sobre la sinodalitat de l’Església, és a dir, sobre què vol dir “fer camí junts”. Tota l’Església, tots els batejats, participem de la mateixa missió d’anunciar l’Evangeli. Bisbes, preveres, diaques, religiosos i religioses, laics i laiques, tots fem camí junts. Si la pregunta fonamental d’aquest Sínode és: com es realitza avui aquest “caminar junts” en la mateixa diòcesi? Quins passos ens convida a fer l’Esperit per a créixer en el nostre “caminar junts”?, és lògic que tots puguem participar en aquesta consulta. Per això es crearan grups en les nostres parròquies per compartir, per reflexionar, per escoltar-nos mútuament. Ens preguntarem com es realitza i com s’hauria de portar a terme aquest “caminar junts” i discernir conjuntament com podem avançar cap a una Església més sinodal.

Sentim-nos tots convidats a participar-hi perquè l’objectiu del Sínode no és produir documents sinó “fer que germinin somnis, suscitar profecies i visions, fer florir esperances, estimular la confiança, embenar ferides, entreteixir relacions, ressuscitar una aurora d’esperança, aprendre els uns dels altres, i crear un imaginari positiu que il·lumini les ments, enardeixi els cors, doni força a les mans”.

Invoquem l’Esperit Sant durant tot el procés sinodal. El papa Francesc ens recordava en el seu discurs d’obertura que el Sínode no és un parlament, ni un sondeig d’opinions, és un moment eclesial i el seu protagonista és l’Esperit Sant. “Si no hi és l’Esperit, no hi haurà Sínode.”
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts