Creat:

Actualitzat:

La psicologia ha avançat molt i qui més qui menys visita o ha visitat un psicòleg o un psiquiatre en algun moment. Lluny comencen a quedar prejudicis a l’hora de demanar ajuda professional per problemes mentals i o anímics tot i que aquest tipus de malalties continuen estant molt estigmatitzades encara en molts sectors.

El desconeixement i els estereotips acostumen a provocar una exclusió social i a abocar molts a amagar uns problemes que hem de saber integrar dins de la societat. Sense anar més lluny, enguany el Dia de la salut mental s’ha dedicat precisament a això, a un accés igualitari i a la normalització social de la salut mental.

Tothom pot ser-ne víctima i tots vivim episodis en els quals podem necessitar ajuda. Normalitzar les malalties mentals fugint dels tòpics literaris o cinematogràfics i aprofundir en la integració és l’única via. L’estil de vida, l’estrès, les pressions, fan que cada vegada hi hagi més persones amb ansietat o depressions per anomenar només dues de les patologies més freqüents. No oblidem que la història està plena de genis i talents que tenien algun tipus de trastorn i no per això van ser arraconats. Sobre la base que ningú és normal, obrim la ment i busquem el treball dels bons professionals. És com podem treure el millor de les persones i aprendre que en la diversitat hi ha la riquesa.

tracking