Les set claus

Torna el Vide Dressing

És un bon exemple de les 3 erres: reduir, reutilitzar i reciclar

Creat:

Actualitzat:

Ara que les restriccions degut a la pandèmia s’estan relaxant (i esperem que continuï així), els actes, siguin culturals, esportius, socials... retornen a la nostra agenda. I el cap de setmana vinent torna el Vide Dressing, que organitza el comú de la Massana. Per a aquells que no el coneguin, és un mercat de segona mà en què particulars venen la seva roba i així buiden l’armari. Ara bé, un mercat d’aquest tipus no és només un simple buidat d’armari, és un bon exemple de sostenibilitat i de reciclatge.

El cartell d’aquesta edició ja remarca que “no hi ha peça més sostenible que la que ja existeix”, perquè allargar l’ús de qualsevol peça de roba és molt més responsable i ecològic que fabricar-ne una de nova. Segons un article publicat per Oxfam Intermon sobre moda i consum sostenible, el procés de fabricació de qualsevol peça, sigui quin sigui el material amb què està produïda, natural com el cotó o la llana, o sintètica com el niló o la licra, té un impacte en el medi ambient. Algunes d’aquestes pràctiques nocives són la producció de tints, el blanqueig de la roba, l’ús excessiu de l’aigua...

Reciclar roba és molt positiu i té efectes molt avantatjosos per lluitar contra el canvi climàtic: es redueix l’emissió de gasos d’efecte hivernacle, disminueix l’abocament d’aigües residuals, es limita l’ús de la terra de conreu i es redueix la producció de substàncies químiques.

En una entrevista a un expert en moda sostenible s’afirmava que perquè una peça de roba sigui sostenible l’hem d’haver portat com a mínim 100 vegades. Des de llavors, em faig moltes vegades aquesta pregunta i no puc estar segura que la compleixi sempre. Així, aquest mercat ens hauria d’ajudar a reflexionar i a plantejar-nos anar cap a un consum més responsable i soste­nible.

Celebrem que, a més, aquesta i altres iniciatives similars inclouen un caire solidari, ja que algunes de les participants donen part de les vendes a alguna ONG.

tracking