x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Foc i lloc

Implicació i participació

Actualitzada 10/10/2021 a les 06:12
Els columnistes som quelcom estrany en la societat, opinadors masoquistes que, malgrat les freqüents crítiques i atacs per posar sobre la taula opinions, continuem escrivint defensant idees o posicions. Alguns prenen la decisió de no llegir els comentaris d'altres, més morbosos, en fem lectura constatant que alguns −freqüents i anònims− fan lectures en diagonal o simplement deixen el seu comentari abans d'haver-lo llegit. També és cert que hi ha gent que deixa comentaris, negatius o positius, que val la pena llegir i fan reflexionar. Els dic gràcies, perquè són els que ens motiven a continuar escrivint. A aquests esperits crítics que participen en la creació d'opinions compartides els animaria que fessin una pas més enllà, que s'impliquin en associacions o partits polítics, sense que necessàriament tinguin més expectatives que les de participar i opinar.

Existeix la visió que els partits són organitzacions tancades. Aquesta interpretació pot ser més o menys encertada, però l'objectiu de tot partit justament és tenir una afiliació el màxim oberta i participativa.

Dit això, es podria considerar il·lícit que els partits puguin establir de manera arbitrària uns requisits rígids que impedissin la seva lliure adhesió. No obstant això, cal assenyalar que, en virtut dels drets d'associació de què són titulars, es deriva la facultat per decidir si admetre o no nous membres i, també, la possibilitat d'establir límits o requisits a l'adhesió.

Més enllà de l'afiliació, la participació activa al cor dels partits recau en la creació de corrents d'opinió, de treballs amb profunditat, sovint agrupades per comissions.

El resultat de tot plegat, per a Demòcrates per Andorra, s'ha fet visible durant el passat congrés ordinari, en què vora 100 participants van ser presents demostrant que continua sent el partit amb major afiliació d'Andorra. I fruit del treball intern, set ponències van veure la llum amb el debat corresponent i constructiu. La implicació i participació és més important del que sembla, i més enllà de deixar comentaris constructius també us animo que feu el pas i doneu un vot de confiança en participar activament en els partits, sigui quina sigui la ideologia.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts