Creat:

Actualitzat:

Els darrers 12 mesos han estat la pitjor temporada turística de les quals es té memòria.

El tancament de les fronteres amb els nostres veïns ha portat pèrdues milionàries a sectors com el turístic, hoteler, restaurador i comercial, i ha posat de manifest la dependència de l’economia andorrana del sector turístic.

Un dels principals motors del nostre sector turístic és el món de la neu i l’esquí. En els darrers 5 anys ha atret una mitjana de 2,4 milions d’esquiadors, fet que ha beneficiat indirectament tota l’economia andorrana.

El tancament de les fronteres amb els estats veïns, unit al fet que el 92% dels esquiadors són turistes, va provocar que les estacions d’esquí presentessin unes pèrdues històriques.

La influencia en l’economia d’aquestes empreses és molt gran, ja que representen al voltant del 8% del PIB i tenen un impacte indirecte molt elevat en la nostra economia. No ens podem permetre que tornin a patir una temporada com l’anterior o tot el país en sortirà perjudicat.

Una bona part del futur del nostre país passa per potenciar dominis esquiables i la natura per atreure visitants.

No obstant això, avui en dia el món de l’esquí és molt competitiu i per poder competir amb les destinacions de primer nivell és necessari dur a terme inversions importants en els aspectes que més valora el turista, que són inversions en neu de cultiu que assegurin neu de qualitat, instal·lacions i ginys mecànics moderns, còmodes i ràpids i una àmplia oferta de quilòmetres de pistes esquiables. És, doncs, molt important per a l’economia del nostre país que els dominis esquiables andorrans segueixen fent inversions i presentant una oferta amb cada cop més quilòmetres esquiables per atreure un major nombre de visitants i esquiadors que beneficiarà sense cap dubte l’economia andorrana en la seva globalitat.

El sector de la neu ha de continuar creixent i innovant i seguir sent un dels motors de l’economia del nostre país.

tracking