De la meva agenda

Els millors desitjos per a tots

Prego per l’Església universal perquè ofreni l’agermanament de tots els països

Creat:

Actualitzat:

1. JA FA MÉS DE 100 ANYS que el poble d’Andorra canta: “Per Patrona us aclama el Consell amb gran amor.”

Us demano Mare de Déu de Meritxell que el Govern, el Consell i els polítics abillin l’arbre d’Andorra 2021 i futurs, amb les noves fulles adequades a cada situació, mantenint les arrels humanes i cristianes dels avis i àvies del passat andorrà.

2. JA FA 100 ANYS el Papa Pius X confirmà la petició de la coronació canònica feta pel bisbe Benlloch, autor de l’Himne andorrà i de mossèn Marfany, autor de la música.

Anhelo per a mi i per als sacerdots de l’Església de les Valls que en els sermons no oblidem la poesia i la música perquè les nostres paraules arribin més endins del cor dels fidels.

3. JA FA 100 ANYS que les mestresses andorranes ofrenaren les joies amb les quals l’orfebre Cabot fabricà la corona, avui centenària, de la Mare de Déu de Meritxell.

Demano que les mares andorranes ofrenin les joies que la Mare de Déu de Meritxell vol avui, i que són més valuoses que l’or i la plata: els fills i les filles educats en els valors humans i cristians.

4. JA FA 100 ANYS que el cardenal Vidal i Barraquer i el bisbe Guitart coronaren el 8 de setembre del 1921 la Mare de Déu de Meritxell.

Prego per l’Església universal perquè ofreni pel veritable agermanament de tots els països del món, cada una de les dotze estrelles, entre elles, les de la Veritat, la Justícia, la Bondat, l’Amor i la Pau.

5. JA FA 100 ANYS que mossèn Blas, rector de Canillo, es va esforçar, des de l’anonimat, perquè la Mare de Déu de Meritxell fos altament dignificada en la festa de la coronació, i un cop complert el seu somni s’acomiadà dels canillencs i dels andorrans.

Espero que totes les persones grans, sacerdots, avis i àvies tinguem sempre una justa i generosa jubilació, després de tants anys de treball, com n’és penyora l’Andorra que tenim avui.

6. JA FA 100 ANYS que les andorranes i els andorrans coronaren la Mare de Déu de Meritxell.

Estic més que convençut que totes i tots des de la falda de la Meritxell del cel ens són estrelles que ens guien en la fosca nit del coronavirus de qualsevol mena i que ens ajuden a superar la crisi d’avui.

7. JA FA MÉS DE 100 ANYS que l’ermità Joan Mora, natural de Sispony, fundà el benefici perquè el mossèn de Meritxell ensenyés a llegir i a escriure i la doctrina cristiana als noys que si presenton.

Anhelo que l’obra social, lúdica i educativa de la Mare de Déu de Meritxell sostinguda per les institucions i per les nombroses famílies d’Andorra, doni els fruits d’una mainada i joventut noble i feliç en la lluita de cada dia, per fer entre tots una Andorra millor que la que han trobat.

8. JA FA 100 ANYS que la dolça Mare i Mestra de tots, Santa Maria de Meritxell, que té el petit Jesús a la falda amb un llibre a la mà, ens acompanya.

Desitjo per als mestres i mestresses i per a tots els escolars d’Andorra que tinguin un exitós curs escolar 2021-2022 “creixent en saviesa i bondat davant de Déu i dels homes com ho feu el seu Fill Jesús”.

9. JA FA 100 ANYS que Andorra coronà Maria de Natzaret, Mare de Jesús i esposa de Josep. Que Barcelona coronà Josep, el fuster de Natzaret, Pare de Jesús i espòs de Maria. Coincidències de l’amor! Josep adoptà el fill de Maria i Maria de Meritxell adopta cada estiu els infants de Sant Josep de la Muntanya.

Espero i desitjo que l’Any Sant Josep, decidit pel Papa Francesc, ens concedeixi estimar els infants vulnerables amb cor de pare, com ho demana el Papa Francesc.

10. JA FA 100 ANYS que els pelegrins andorrans coronaren la Mare de Déu de Meritxell enmig d’una pluja a bots i barrals mereixent tots els elogis del cardenal Vidal i Barraquer.

Prego perquè, en aquesta festa del centenari, nosaltres mantinguem ben encesa, avui i sempre, la flama del seu entusiasme enmig dels torbs i entrebancs que ens sobrevinguin.

Ofreno un llantió entre el miler que cremen als peus de la dolça Mare de tots i la meva Confident que hi he escrit “tots som Meritxell” que dura els 365 dies de l’any.

tracking