x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Foc i lloc

Cribratges voluntaris 

Actualitzada 29/08/2021 a les 06:22
Una de les dites més famoses del filòsof gal Jean-Paul Sartre fou “la meva llibertat s’acaba on comença la dels altres”, frase que s’ha anat posant de moda segons ens ha convingut a la resta d’humanitat. L’èxit de la sentència de Sartre suposo que es deu a la seva manca de significat que la fa aplicable a qualsevol situació i a més, té un gran potencial per fer la vida impossible a la resta.

Per exemple, fa uns dies era a la platja, llegint un llibre i a la tovallola del costat escoltaven música a un volum considerable. Qui atacava la llibertat de qui? El que escoltava música o el qui demanava silenci? Fins on arriba, la meva llibertat? i la seva? Jo li vaig demanar educadament i amb un somriure si podia abaixar el volum i em va etzibar que si fos música clàssica no m’hauria queixat.

Fi de la conversa i fi de la meva lectura, per cert no sé per què va imaginar que m’agradava la música clàssica, per ser dona? per llegir? per edat? Un prejudici com un altre, com el meu en imaginar que Sartre era alt, només feia 1.53, com si la gent erudita hagués de ser alta. L’eslògan de Sartre el podem aplicar ara també a l’inici del curs escolar i les noves mesures sanitàries. Com el setembre passat, el Govern ha decidit fer un cribratge de tota la població escolar, amb tot el cost econòmic i de logística que comporta, però aquest cribratge, com vacunar-se, no podria ser d’una altra manera, és voluntari.
Crec seriosament i va quedar demostrat durant el confinament, que és molt important que tots i totes fem que infants i adolescents puguin anar a l’escola, és un dret que tenen i que hem de defensar.


Fins on arriba la llibertat de qui no es vol fer el cribratge i es converteix en un possible transmissor del virus? On arriba la llibertat de l’infant que voluntàriament es fa la prova?


Si no pensem tant en on arriba la nostra llibertat i pensem en la dels altres, potser decidirem que és important aprofitar, de manera voluntària, el que ens ofereixen.
  • #1 Equitat
    (30/08/21 00:37)

    Miri Sra. Calvo, l'exemple que posa de la seva experiència a la platja, (que per desgràcia ens ha passa't a molts) posa de manifest l'incivisme i manca de respecte cap als demés. Però no es pot extrapolar al tema de la covid, l'experiment gènic amb humans - que no vacuna- i els cribratges amb una prova que no serveix, més que per mantenir el problema, per ser inespecífica,i per tant amb massa falsos positius, emmalaltir mentalment la poblacio amb els consegüents confinaments innecessaris en gent assimptomàtica i, per tant, sana, paranoia crónica i desfeta social i econòmica. La pobra canalla d'aquesta generació, quedarà impactada per tanta bogeria innecessària.

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts