Creat:

Actualitzat:

Quan van aparèixer les plataformes d’streaming i ens van deixar accedir a tots els capítols de la temporada de les sèries de cop va sorgir un nou comportament, era el que es va batejar com a binge-watching, les maratons de sèries. Començaves amb el capítol u i quan t’adonaves havies vist la meitat de la temporada capítol a capítol. Hi va haver qui ràpidament va criticar aquesta manera de veure sèries i continguts i també hi va haver qui va descobrir el plaer que suposava passar-se una tarda al sofà de casa veient sèries.

De fet, per ser més concrets, va ser la crisi del coronavirus, les recomanacions de reduir al màxim la nostra exposició a la malaltia i els confinaments els que van fer que més gent descobrís el plaer de les maratons i hem passat a un augment considerable d’hores, com demostren les plataformes d’streaming. No obstant això, no tot són sèries i continguts ja que també s’està produint un altre canvi que està posant de moda les maratons de lectura, el binge-reading.

De fet, si hem de ser sincers i concrets les maratons de lectura no són exactament quelcom que s’hagi posat ara de moda, el plaer de llegir durant tota una tarda o lliurar-se amb passió a devorar una saga literària tom rere tom és quelcom que no poques persones hem gaudit durant anys i senzillament el que ha fet aquesta crisi del coronavirus és que hi hagi més persones que llegeixen i que més persones facin maratons de lectura.

També cal remarcar que els clubs de lectura virtuals han ajudat a acabar d’impulsar aquest comportament així com sumar el fet que ara fer-se amb els llibres per continuar llegint és més fàcil que abans. Qui no s’ha quedat alguna vegada despert fins a la matinada perquè no podia parar de llegir per poder esbrinar qui era l’assassí? I qui no s’ha sentit incapaç de parar de llegir una sèrie de llibres una vegada que ha començat amb el primer quan l’autor ja n’ha publicat uns quants?

tracking