Creat:

Actualitzat:

Una infermera i un metge han estat els responsables de dur la flama olímpica a Tòquio 2020 com a reconeixement de la seva tasca durant la pandèmia.

Tot i que són d’agrair aquestes mostres en què es reconeix l’esforç que han fet els professionals de la salut durant aquest any i mig, ara toca de nou tornar al fang i controlar aquesta pandèmia que cada cop que pensem que tenim dominada, ens torna a posar en estat de tensió.

Aquest estat de tensió és el que mostrava fa pocs dies un company de l’hospital, amb molta preocupació, i m’expressava les dificultats que tindríem si tornaven a ingressar molts pacients amb Covid a l’hospital.

A d’altres països on aquesta nova onada està afectant amb més força s’han de suspendre permisos de vacances o de festes als professionals sanitaris, cal doblar torns per poder oferir l’atenció sanitària adequada o fer moviments de personal per poder cobrir els torns de forma corresponent.

Hem pogut veure que cada cop que augmenta el nombre d’ingressats té un efecte negatiu envers els ciutadans. Per exemple, molts d’ells poden veure ajornada la seva intervenció quirúrgica, o no podran acompanyar els seus familiars ingressats tot el temps que voldrien o hauran de tornar a fer controls d’entrada i sortida dels hospitals.

El que més em preocupa és com encara alguns insisteixen que la mortalitat és poc significativa, traient valor a la vida humana. A l’efecte de la malaltia. Als seus efectes secundaris tan devastadors en les persones que ho han patit. Rebutjant el valor positiu que estan tenint les vacunes per ajudar a evitar l’agreujament dels infectats.

Potser es creuen que als professionals els agrada enfundar-se en un uniforme de plàstic, amb doble o triple guant, amb doble mascareta, gorra, polaines durant moltes hores seguides al dia, tenint un contacte limitat amb els pacients, en un moment que tant necessiten el suport i el contacte humà.

I sí, insisteixen argumentant que el 98% del món està equivocat. Els científics i sanitaris de forma majoritària estan equivocats. I la gran majoria dels ciutadans també estem equivocats.

I els puc assegurar que sap molt greu que uns s’esforcin tant i d’altres minimitzin la seva importància també tant.

Segurament el temps ja donarà la raó a qui toqui, però per ara les dades són prou clares en favor del 98%.

tracking