x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Paraula i vida

Un món sense Déu?

Actualitzada 11/07/2021 a les 06:49
Recordem que la fe té una dimensió positiva de contagi: quan un la descobreix, la sent i la viu, la transmet. Sap que aquest tresor és impossible guardar-lo sota quatre claus. Així ho van entendre i ho van donar a conèixer els apòstols i la mateixa Església. Durant segles no ens ha resultat fàcil, encara que alguns els sembli el contrari, presentar Déu com el centre de la humanitat o del cosmos. Molt menys oferir el camí de Jesús com una alternativa a altres propostes. Però la realitat és aquí: un percentatge altíssim segueix sense tenir coneixement, sense haver sentit res ni ningú de Déu, de la seva Encarnació, de la Salvació que ens ofereix per la mort i resurrecció de Crist.
Va haver-hi un temps en què es naixia cristià i no feia falta catequitzar ni evangelitzar perquè es transmetia la fe com per osmosi o contagi. Avui, per contra, aquesta mecànica ha desaparegut. Per fer front a aquest moment crucial es requereixen algunes característiques que van tenir i van viure els primers seguidors de Jesús:

Coneixement d’allò que diem creure i d’Aquell al qual diem seguir és el que anomenem formació cristiana. Se’ns imposa, per a la formulació i presentació de la nostra fe, un pas seriós i urgent en la fonamentació i defensa dels criteris de la nostra fe cristiana.
Ningú pot oferir el que no té però, també és veritat, cal saber com proposar el que un posseeix com a riquesa, i sortir així de les trinxeres de la nostra timidesa apostòlica. Alguns voldrien que sempre estiguéssim tancats en una sagristia. Fem quelcom per a la nostra fe? La conreem en el nostre àmbit familiar, afectiu, social, econòmic? Som conscients que, la fe, a més de personal, té un component comunitari?

Que el Senyor ens ajudi a donar amb aquestes claus que ens permetin fer-lo present en aquesta etapa que estem vivint. Sense Ell tots els nostres esforços seran estèrils. Sense la seva mà, els nostres mitjans i les nostres capacitats, crearan un ambient, possibilitats o ens faran estar a l’última moda. Amb Ell, per contra, albirarem una porta oberta per la qual puguin entrar nous germans i germanes que descobreixin, celebrin i se sentin motivats per Jesucrist.
Necessitem cristians convençuts. Homes i dones cridats a participar de la missió de Jesús amb empenta i nou dinamisme fonamentats amb les arrels de l’Evangeli com a projecte de Vida.

Si volem... podem.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts