La tribuna

Rock & roll Andorra

Andorra Turisme ha programat sis excel·lents concerts per a aquest estiu al festival Mountain Music

Creat:

Actualitzat:

Andorra Turisme ha programat sis excel·lents concerts per a aquest estiu, durant el festival Andorra Mountain Music, que el col·loquen com a referent a escala europea.

Tot i que va caure un bon xàfec poc després de començar el concert d’Armin van Buuren, un dels DJ de més èxit en l’àmbit mundial, pràcticament 4.000 fans es van quedar drets en una nit en què es va respirar civisme i en què es va agrair l’excel·lent organització malgrat tots els desafiaments... Com explica Betim Budzaku, gerent d’Andorra Turisme –organització que va idear, impulsar i organitzar el festival–, “cal tenir en compte que el concert de Van Buuren va marcar un abans i un després: va ser la primera vegada que s’organitzava un concert multitudinari a les pistes d’esquí a Andorra, primera vegada que s’organitzava un concert tan important des de l’inici de la pandèmia, i primera vegada que es va haver de lidiar amb un esdeveniment natural tan important –el xàfec fins i tot va amenaçar la continuació del concert”.

Aquest black swan –esdeveniment inesperat– de la tempesta que va caure a Soldeu va demostrar més del previst a l’organització del concert i, segons Betim, “va ser l’stress-test extrem per saber com fer les coses perquè un concert d’aquesta magnitud pugui tenir lloc a Andorra de manera segura per al públic, en les condicions més difícils i en temps de pandèmia”.

Aquest últim cap de setmana, al concert de Mónica Naranjo, “van assistir gairebé 2.000 persones –era un concert molt més íntim, amb piano– i va demostrar que ambdós tipus d’esdeveniments tenen el seu públic i es poden organitzar perfectament, prenent les mesures específiques que requereix cada situació”, explica Betim Budzaku. També vindrà David Guetta, un altre número 1 en la seva categoria, així com Texas i Bob Sinclar, per la qual cosa l’èxit està assegurat.

L’AMM 2021 és el fill de l’Andorra Red Music que va tenir lloc el 2014 en el magnífic escenari de la plaça del Consell General d’Andorra, amb actuacions de Roger Hogdson –l’ànima del mític grup Supertramp–, Level 42, UB 40, Maceo Parker i Spandau Ballet... Aquell festival va ser tot un èxit pel que fa a organització i qualitat, però calia buscar una manera de fer-lo econòmicament viable i trobar patrocinadors disposats a assumir pèrdues a curt termini tot apostant pel potencial d’Andorra, a llarg termini, a posicionar-se com a destinació referent per als concerts.

L’edició 2021 de l’AMM ha demostrat ser un èxit rotund fins a la data i indica el camí a seguir.

Segons Betim Budzaku, “la introducció dels tests ràpids d’antígens (TRA) serà la mesura addicional que es prendrà el proper cap de setmana, atès que la situació ha canviat a Catalunya i es calcula que el 60% dels que van assistir al festival fins a la data són residents de Catalunya. L’organització proposarà més mesures de control i s’està pensant com organitzar aquests tests per a aquells que vulguin entrar al país per anar al concert aquest cap de setmana i/o veure el Tour de França, sabent que cada operari, per estand de vacunació, pot administrar 30 tests per hora com a màxim”. Un nou desafiament per a l’organització.

És francament tranquil·litzador que Andorra Turisme estigui prenent mesures diferents per a cada esdeveniment, adaptant-les en funció de la situació canviant de l’epidèmia en els països veïns.

Es pot agafar com a exemple el concert de Van Buuren i que serveixi per als altres esdeveniments que organitzaran els comuns perquè no es repeteixin els problemes d’organització viscuts a Ordino, ja que de moment no hi ha cap vincle entre el concert de Van Buuren i un nou brot al país.

Van Buuren, visiblement emocionat de reunir-se amb el seu públic després d’una aturada d’un any i mig, va cridar: “Gràcies, Andorra, per ser la primera a permetre’m tornar a tocar després de 482 dies!” Va ser gratificant adonar-se que en algunes coses Andorra sap ser més atrevida i àgil que altres països del seu entorn i pot, per què no, mostrar el camí a seguir.

tracking