Creat:

Actualitzat:

“A Càritas ens agrada pensar que el món és un poble on viuen 7.000 milions de veïns i veïnes que es coneixen i s'ajuden. Un poble on tot el que hi passa ens importa i ens afecta, perquè tots som poble de Déu i ningú n’hauria de quedar exclòs.”

Amb aquesta proclama, Càritas ens convida a celebrar avui el Dia de Càritas, quan l’Església fa homenatge al Cos i la Sang de Crist –festa de Corpus–, signes que ens fan evident l’amor de Jesucrist a tots nosaltres.

Enguany ens movem dins l’ambient que irradia l’encíclica Fratelli Tutti –Germans Tots–, publicada pel Papa Francesc el passat dia 4 d’octubre, festivitat de Sant Francesc.

En el text, proposa un programa de vida per il·luminar un camí concret als qui volen construir un món més just i fratern. El document ajuda a imaginar i fer possible un món obert del qual ningú en sigui exclòs.

A Càritas Andorrana fem nostre el missatge del Papa Francesc i volem recorda-ne alguns pensaments en celebrar el dia de la Caritat.

Una societat fraterna serà aquella que promou l’educació per al diàleg i permet que tots donem el millor de nosaltres mateixos (F.T. 105).

Tota persona és valuosa i té dret a viure amb dignitat. Ningú no pot ser exclòs per raó del seu lloc de naixement i molt menys a causa d’uns privilegis que solament gaudeixen uns quants afortunats.

Per assolir aquesta societat disposem de diversos instruments:

- La benevolència, el desig sincer del bé dels altres. L’amor és quelcom més que uns actes generosos. És fruit de l'actitud del cor que s'inclina vers l’altre considerant-lo digne i valuós, més enllà de les aparences físiques o morals (F.T. 112).

- La solidaritat, que surt al pas de la fragilitat de l’altre i s’expressa en el servei a les persones i en la lluita contra la pobresa i la desigualtat (F.T. 115).

- La fortalesa. D'aquest document s'ha dit que obre un horitzó d’esperança després de la pandèmia. En una situació en la qual tot perd consistència, ens cal apel·lar a la “fortalesa” que neix de sentir-nos responsables de la fragilitat dels altres (F.T. 116).

- Tenir cura de la casa comuna. Davant del repte de protegir la casa comuna –el nostre planeta– ens cal recórrer a la responsabilitat en mantenir i embellir el món que ens ha estat donat.

Què us sembla? Ens hi apuntem?

tracking