Creat:

Actualitzat:

El 20 de març es va commemorar el Dia internacional de la felicitat, data instaurada el 2013 per l’Organització de les Nacions Unides, com un reconeixement a la rellevància que té la felicitat i el benestar com a aspiració per a tots els éssers humans i la importància de la seva inclusió en les polítiques públiques. Parlar del tema resulta complex, ja que sembla que cadascun de nosaltres entenem el concepte des de diferents enfocaments, però segons un estudi de la Universitat de Harvard, hi ha alguns elements que hem de considerar i que ens permetran aconseguir vides més plenes.

Les persones felices tenen la seva manera de pensar, la seva pròpia actitud davant la vida i els altres, les seves pròpies relacionar-se, fet que els ajuda a mantenir un estat de felicitat més durador. Una de les grans conclusions de l’estudi de Harvard, que ja compta amb setanta-cinc anys, assenyala que el poder de l’amor no ha de ser subestimat, ja que és una clau important en la recepta de la felicitat. Una relació amb càrrega d’amor és el lloc on et sents segur i en el qual pots ser tu mateix. En segon lloc, l’amistat i la família són molt importants per al nostre benestar. Existeix evidència científica que afirma que la bona relació amb els companys de treball té un efecte positiu que també pot contribuir al fet que assolim la nostra plenitud. Addicional a això, l’estudi suggereix dur una vida saludable. Bona alimentació i esport són elements essencials en l’equació d’una vida plena.

Un organisme cansat i malalt no permet gaudir completament de les relacions que ens envolten i acomplir les activitats que ens apassionen. La felicitat té molt a veure amb la manera com interpretem el món i, per tant, amb la nostra manera de pensar. La felicitat és una decisió que prenem cada dia, de vegades de manera inconscient, de vegades amb plena consciència. És quelcom que construïm en l’individual i en el col·lectiu, donant-li sentit a la nostra existència. reaccions davant del que els passa i sobretot, la seva manera molt particular de

tracking