x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Les set claus

No som un paradís fiscal!

Actualitzada 27/05/2021 a les 06:12
Andorra és un estat cooperant que compleix plenament la normativa internacional de transparència i d’intercanvi d’informació. Així ho va assegurar el Consell de la Unió Europea el 22 de febrer passat quan ens va deixar, de nou, fora de la llista de paradisos fiscals.

El nostre país va estar durant unes setmanes en el centre del debat polític a Espanya per la tramitació de la llei de mesures de prevenció i lluita contra el frau. Un text que ha de servir per aplicar una directiva de la UE sobre el tema a l’Estat veí, però que aprofitant la polèmica suscitada a Espanya pels youtubers i els esportistes professionals que han escollit el nostre país per viure, des d’Unides Podem volien aprofitar per incloure de nou Andorra com a paradís fiscal.

Entre altres coses, el que es pretenia és que les persones que decidissin venir a viure a Andorra tributessin igualment durant cinc anys per l’impost de l’IRPF a l’Estat espanyol.
D’haver-se aprovat l’esmena, amb una simple frase, les conseqüències nefastes que hauria patit Andorra serien del tot evidents. Els esforços que hem fet entre tots, tant normatius per adequar-nos al marc legal europeu com de la nostra població assumint el desplegament impositiu dels darrers anys, haurien estat en va.


Sortosament i gràcies a l’esforç diplomàtic del nostre país (tant des del Govern com des del Consell General) amb contactes directes a Madrid amb totes les forces polítiques, per tal d’exposar la nostra realitat i la legalitat de la situació fiscal a Andorra, s’ha aconseguit el suport necessari per refusar la proposta.

Ha estat un gran triomf, un pas endavant en el reconeixement de tota la feina realitzada per Andorra com a país cooperant internacional, que difereix molt de les legislacions pròpies d’un Estat considerat paradís fiscal.

Per tant, només cal felicitar-nos per la rapidesa i contundència amb què s’ha actuat i pel gran repte aconseguit. Virtus Unita Fortior.
  • #3 Venuts
    (27/05/21 10:20)

    Quan érem un paradís fiscal érem sobirans, ara som esclaus del deute, ens heu venut. 700 anys d'història d'una Andorra sobirana i independent s'han vaporitzat al pertànyer a aquest pantà anomenat Comunitat Europea. Val més que estiguem el m'ss lluny possible de la CEE, la Globalització és el feixisme econòmic, la UE ens obliga que obrim les fronteres a la immigració descontrolada que afecta la resta d'Europa.

    Respondre
  • #2 Comunistes
    (27/05/21 09:21)

    Som un país comunista, estat , funcionaris, es qui mes empleats te, amb 4 oligopolis....la resta a pencar molt i sobreviure calladets....el país d oportunitats l han cremat aquest polítics professionals..,..

    Respondre
  • #1 El dissident incòmode
    (27/05/21 07:58)

    No no, un paradís fiscal no, una REPÚBLICA BANANERA que és molt pitjor!.

    Respondre
3
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts