Creat:

Actualitzat:

La setmana passada i ahir al Consell General vàrem començar a discutir sobre el model de les pensions, un model que és cert que va funcionar durant molts anys, però que els socialdemòcrates fa temps que anem reivindicant que s’ha de modernitzar i transformar. Les velles polítiques que havien funcionat durant molts anys, però que ara ja fa temps que han deixat de funcionar i s’han d’adaptar malgrat que als diferents governs conservadors els ha costat molt de temps, massa, reconèixer-ho i no ho han cregut convenient fins que l’aigua els ha començat a arribar al coll.

Una de les premisses que tots els conciutadans hem i hauríem de demanar als nostres governants és que se sàpiguen anticipar als problemes i no haver d’esperar que sigui massa tard o tot molt més costós i feixuc. Quan a vegades molta gent em diu que “tots els polítics sou iguals” nego sempre la major perquè no és cert, i es constata encara més quan es tracta de fer progressar la societat adaptant-la, transformant-la o modernitzant-la per estar més i millor preparats per al futur, que és quan els governs progressistes i els governs conservadors posen més de manifest les seves diferències.

Fa ja uns quants anys que sabem que el nostre model sobre les pensions necessita revisió i una reforma per tal de poder garantir que tothom pugui viure dignament un cop s’hagi jubilat després d’haver-hi contribuït fortament. Els socialdemòcrates defensem, i així ho creiem fermament perquè forma part del nostre ADN, que hi ha polítiques públiques que necessiten no només del consens de la classe política sinó també d’una part molt important de tota la societat civil. Per això avui ens felicitem que els tres partits conservadors que donen suport al Govern hagin acceptat la proposta dels socialdemòcrates per fer un pacte d’Estat que compti amb la societat civil i no només amb la comissió de Finances, tal com aquests havien proposat la setmana passada. Una proposta del grup socialdemòcrata que humilment crec que contribueix significativament per tal de poder arribar a un major i més ampli acord en benefici de tota la ciutadania perquè les pensions són cosa de tots.

tracking