x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
La seca, la meca i...

Moviments estratègics

Actualitzada 15/05/2021 a les 06:25
El tauler polític a la majoria de democràcies, en les dictadures no, és tan frenètic que el joc i les peces canvien constantment de color, posició i estratègia. Els moviments en l’escenari dels partits s’han convertit darrerament en vertiginosos. Els lideratges i les crisis emergeixen amb una força i rapidesa tal que provoquen terratrèmols intensos que fan trontollar i caure figures que s’impulsen i s’obliden amb igual velocitat. Les darreres eleccions a la comunitat de Madrid en són un exemple, però n’hi ha molts més. Polítics emergents que, com a Andalusia amb Susana Díaz, o en l’àmbit nacional al país veí com Pablo Iglesias a Podem, o Albert Rivera a Ciutadans, aixequen passions i semblen destinats a convertir-se en els mandataris del futur de la que s’anomena la nova classe política, i que per contra desapareixen del mapa després d’una envestida o una derrota electoral. Nous polítics que tenen fort carisma, són molt mediàtics i aprofiten l’entorn per ascendir a primeríssimes línies de l’actualitat cauen després en l’oblit mes absolut. El mateix Pedro Sánchez va quedar fora de l’òrbita del poder del PSOE per després, en un joc de caramboles, i molt picar pedra, assumir la presidència del govern. Tot amb un ritme frenètic amb crisis i subcrisis que duren setmanes i que enfonsen i enlairen els líders sense a priori més motiu que el de l’oportunitat i descartant els homes d’Estat amb lideratges forts. Tot amb un ritme de sèrie televisiva amb actors efímers i capítols intensos.
  • #1 estevet
    (15/05/21 15:47)

    El reflexe de la nostra societat: poc contingut substantiu ja que la ciutadania tampoc el llegiria -massa enutjós- i l'entendria -massa complicat-, i recurs a dojo a imatges, dreceres i fal·làcies de consum ràpid. Política en temps de xarxes socials.

    Afegim-hi una classe dirigent aferrada als seus privilegis i interessos i percebuda com a desconnectada dels problemes del poble ras, i la desconfiança creix.
    Resultat? Acabem amb populistes ocupant el buit fent volar coloms i proposant remeis miraculosos a problemes complexos.

    Així anem i així ens va.

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts