x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Foc i lloc

M'agrada el circ!

Actualitzada 12/05/2021 a les 06:11
La parròquia d’Encamp, tal com ja ho va fer durant les festes de Nadal, ofereix durant aquest mes de maig un nou espectable de circ. No s’ha instal·lat cap envelat, com és habitual per a aquest tipus d’activitat, sinó que les funcions es fan en un espai tancat i, evidentment, amb l’estricte respecte de les mesures sanitàries vigents. No amagaré que soc un enamorat d’aquestes exhibicions que han sabut, al llarg dels anys, mantenir viva la tradició i que, a més a més, exemplifiquen uns valors que ens haurien d’inspirar en cada moment. Per cert, val a dir que els esmentats valors han anat evolucionant al llarg del temps.

Així, avui dia estan desapareixent de la pista els nombrosos animals salvatges que fins ara s’anaven utilitzant. Nombrosos països i ciutats han decidit prohibir aquesta forma de representació, amb l’objectiu de preservar el benestar d’aquestes feres. Però, i sortosament, es continua presentant a l’espectador altres números artístics, de gran interès i no tan controvertits. En primer lloc, els pallassos, hereus nats dels bufons dels reis, que en un temps en què la crítica era prohibida, gaudien d’una patent que els permetia, mitjançant un discurs humorístic i irreverent, fer passar uns missatges polítics i socials que posaven en dubte, de forma descarada i atrevida, l’ordre establert. Avui dia, continuen amb la mateixa lògica, i difonen uns advertiments impregnats pel sentit comú i, molt sovint, crítics amb la societat actual. Una altra actuació a destacar és la dels malabaristes, joglars o acròbates que ens diverteixen i enlluernen, aconseguint un equilibri que sembla del tot improbable.
Tots esperen la temuda caiguda, que no arriba mai: els artistes dominen el seu art!


Són aquests valors, humor, derisió i equilibri, que hauríem d’integrar a les nostres vides, en particular quan toca prendre decisions que impliquen uns canvis de certa transcendència. I val a dir que aquesta humil recomanació es podria estendre als poders públics que tenen la responsabilitat d’acordar mesures que afecten la col·lectivitat. En aquest àmbit, la recerca de l’equilibri és imprescindible, però un toc de derisió, o millor dit, d’autoderisió, pot ser igualment de gran utilitat.
  • #6 algú ho havia de dir
    (12/05/21 17:17)

    Amb tots els respectes vers els pallassos del circ, els de la política ens surten cars. No pel que cobren ni pel que poden arreplegar ,sinó per les oportunitats que ens fan perdre i la destrucció que provoquen. El gran problema d'Andorra és el circ de la política controlada per advocats. Confonen la seva capacitat de fer jocs malabars amb les lleis amb la capacitat per tirar endavant una societat.

    Respondre
  • #5 Jacint
    (12/05/21 15:59)

    Amb la política, no cal anar al circ !!! 

    Respondre
  • #4 Ja... Ja... Ja !
    (12/05/21 12:36)

  • #3 Gat du cirque
    (12/05/21 10:00)

    Curiosa la figura del gat DU CIRQUE, es l unic animal que no el fan treballar, les comparacions son odioses

    Respondre
  • #2 OK
    (12/05/21 09:34)

    Totalment d'acord.

    Respondre
  • #1 Ferran
    (12/05/21 07:55)

    L'espectacle del nostre circ polític de 8 carpes em té entretingut tot l'any.

    Respondre
6
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts