Creat:

Actualitzat:

Aquesta Fira representa una gran oportunitat per apropar a les ciutadanes i ciutadans d’Andorra el nostre sector primari, que generalment està conformat per l’agricultura i la ramaderia.

A més, aquest tipus d’esdeveniments ens connecten amb la història d’Andorra. Una història que cal valorar i preservar per part de tothom.

Tots els que hem estat o s’han apropat a Ordino aquest cap de setmana, hem pogut gaudir d’aproximadament uns 80 caps de bestiar de les diferents explotacions ramaderes d’Andorra amb l’epicentre de la Fira concurs de mascles de raça bruna d’Andorra i la subhasta de vedells.

També hem pogut gaudir d’una exposició d’eines antigues, organitzada per l’Albert Roig i la Lourdes Riba, i que han estat cedides per les diferents cases pairals de la parròquia.

En aquesta exposició s’ha pogut posar en primera línia part de la historia d’Andorra i d’un patrimoni que cal recuperar, conservar i transmetre a les noves generacions.

Una Fira que permet als ramaders disposar d’una bona ocasió per donar valor a un producte que posteriorment es comercialitzarà en forma de carn de qualitat com és la Carn d’Andorra. Una carn que aporta beneficis per a una alimentació saludable, que potencia l’economia nacional i preserva el medi ambient.

I no només parlo de la vedella, sinó també del corder, cabrit i poltre, que tenen molt bona acceptació.

Fa bastant anys que visito aquesta Fira. I any rere any he pogut observar el gran treball fet pels ramaders per promocionar els productes autòctons, que tot i que actualment són força coneguts i també es troben a la majoria de carnisseries o grans magatzems, encara cal que siguin més promocionats i puguin arribar a més públic.

I calen molts esforços per poder aconseguir que aquest sector perduri, tant de part del Govern com de part dels mateixos consumidors.

La ministra Calvó ja ha anunciat millores i ajuts als ramaders que donen resposta a les demandes del col·lectiu. Cal actuar per poder aconseguir que representi una activitat econòmica ben remunerada i que engresqui els joves i així potenciar un recanvi generacional.

Per tant, tots els esforços que es facin per ajudar el sector primari, han de ser benvinguts.

tracking