x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
La tribuna

Amb ganes de retrobar-vos

Rebeu el nostre més sentit homenatge en el Dia Mundial de la Creu Roja
Actualitzada 09/05/2021 a les 06:12
    Josep Pol i Pedrós
Cada 8 de maig celebrem el Dia Mundial de la Creu Roja i de la Mitja Lluna Roja. Certament és un dia per recordar la importància de la nostra institució, però aquesta celebració quedaria seriosament minvada si no honréssim (en el sentit més ampli del terme) els milions de persones voluntàries i professionals que formen part d’una de les xarxes humanitàries més extenses i potents del món, present a la quasi totalitat dels països avui en dia reconeguts: comptem amb 193 Societats Nacionals, totes elles compromeses a oferir un futur millor. El 2020, una de cada dotze persones al món ha rebut ajuda d’una persona voluntària. Perquè del que es parla, ara i aquí, és d’esperança i fe en la Humanitat. No tan sols parlem de la pandèmia; la nostra organització ha continuat intervenint en casos d’urgència arreu quan se l’ha necessitat.

Aquest darrer any i mig, des de la Creu Roja Andorrana no hem fet res més que el que és el nostre fort, ajudar. I la nostra gent ha estat més implicada, més solidària i més decidida que mai a lluitar contra l’epidèmia; la major part dels nostres recursos els hem destinat a pal·liar els seus efectes, especialment virulenta en tots nosaltres per l’impacte anímic que ens està causant.

Així, doncs, aquest article no serà un més dels que ha fet un servidor, és la finalització aquest mes de maig d’un mandat de quatre anys d’una directiva, voluntària tota ella, que ha estat especialment activa en aquests últims 18 mesos. I esperant poder retrobar els més de 600 voluntaris que tenim actualment a la Creu Roja Andorrana en un entorn més còmode i agradable, sense mascareta, serveixi aquest petit homenatge a algun d’ells per agrair-los l’esforç, dedicació, temprança i fortalesa de caràcter que han demostrat ajudant i esforçant-se per protegir, més que mai, la dignitat humana.

Gràcies a la Giannina, que sempre que pot fa hores de voluntariat malgrat l’esgotament que li suposa estar com a infermera a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell a la primera línia de defensa atenent els pacients de Covid-19. M’ensenyava l’altre dia les marques permanents que li estaven quedant al rostre per l’ús intensiu de la mascareta i les ulleres que ha de dur tot el dia. I encara es disculpa manifestant-me que no pot fer tantes hores de voluntària com voldria.
Gràcies al José, un dels voluntaris més entusiastes que he conegut. El trobo a totes les accions que fem, encomana la seva il·lusió als altres fent-los ensems de pare i tutor. Les galetes que prepara per als grans esdeveniments tals com les col·lectes de sang, les hem tastat la major part de nosaltres. Memorables.


Gràcies a l’Elisabet, voluntària de socorrisme de fa molts anys. Compagina la seva tasca voluntària els caps de setmana amb la feina d’advocada. El seu seny i bon estar fan que en els serveis en què participa es noti el seu tarannà.


Gràcies a la Irene i la seva família, especialment actius aquest darrer any, i més amb la pèrdua per la Covid d’un ésser estimat. Han estat cuidant els nostres padrins els dies més difícils, quan els havíem d’aïllar dels familiars. Als recaptes solidaris, participaren amb tota la família. La seva filla Júlia n’està agafant el testimoni.


Gràcies a l’Olga i l’Ale, de les més actives també. S’han implicat a oferir la millor dedicació a la Botiga Solidària i ho han aconseguit amb les seves atencions als nostres usuaris, intuint sempre un somriure atenuat pel port de la mascareta. L’Ale també presta la seva tasca voluntària en el programa Sempre Acompanyats, i les dues recullen aliments en el recapte solidari.


Gràcies a la Laura, voluntària del grup de logística de la Creu Roja. Incombustible mare de família que porta molts anys amb nosaltres i que compagina amb les seves tasques administratives a l’HNSM.


Gràcies a la Meritxell, un referent de tots nosaltres a Sant Julià, sempre amb les millors intencions per recolzar mossèn Pepe en la labor d’ajudar els més necessitats, una llum d’esperança, de confiança i cooperació entre organitzacions humanitàries del nostre País, vasos comunicants per ajudar i ser ajudats.
Gràcies a la Carme, al Jorge, al Domènec, al Matthew, al David... Tants i tants altres que voldria agrair!

La força del voluntariat ha mostrat a tot el món, un cop més, que és aquest engranatge que mou una solidaritat mai vista en aquest darrer any i mig de pandèmia.

Més de 600 voluntaris fan actualment tasques de voluntariat aixoplugats sota l’emblema de la Creu Roja al Principat d’Andorra, milions de voluntaris a la resta del món.

Ahir, 8 de maig, Dia Mundial de la Creu Roja i de la Mitja Lluna Roja, rebeu el nostre més sentit homenatge.

*Josep Pol i Pedrós, President de la Creu Roja Andorrana
Etiquetes
  • #2 Nin
    (09/05/21 19:27)

    Gràcies a la Creu Roja, sempre hi és, i en moments difícils com els que estem vivim s'han deixat la pell  per tots nosaltres

    Respondre
  • #1 Robert
    (09/05/21 12:15)

    Gracies a tots vosaltres que sou la Creu Roja per sempre estar presents .

    Respondre
2
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts