x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Les set claus

Ser conseller general

Actualitzada 04/05/2021 a les 06:24
    Mónica Bonell
Segons l’anàlisi de l’abstenció a Andorra del 2019, el 57% de les persones que no van votar les darreres eleccions va ser o perquè no volien o perquè estan desencantades amb la política. És feina dels representants polítics treballar perquè aquest percentatge es redueixi. La manera de fer-ho és demostrant i reforçant el sentit de la nostra feina: vetllant per l’interès general i perquè arribi al màxim de ciutadanes i ciutadans.

No tinc cap dubte que tots els consellers generals de la legislatura tenim aquest propòsit, però el que va passar dijous passat no ajuda gens a fer que confiïn en nosaltres. Les modificacions introduïdes a la Llei del règim electoral i del referèndum, per garantir el dret a vot de les persones amb discapacitat i fomentar la participació ciutadana (per exemple, donant més facilitats al vot per correu), anaven en el sentit més ampli de l’interès general. L’actitud de no voler votar a favor de la llei, després de mesos de treball, va en contra de la coherència que la població ens demana. Si personalment vaig sentir frustració, tristesa i decepció en veure el resultat de la votació, no vull pensar què va sentir la gent que ens mirava des de casa i totes les associacions que representen col·lectius amb discapacitat, les quals havien dipositat moltes esperances en la llei.

El sentit de vot de terceravia, mai manifestat en reunions o durant el treball en comissió cada cop que s’arribava a acords entre ells i la majoria, va impedir que unes millores a drets socials universals no prosperessin. El tacticisme polític, legítim entre els grups parlamentaris, no tenia cabuda en una llei com aquesta.

Calia actuar. En menys de 24 hores, i per donar de nou valor a la coherència que se’ns reclama i a la vetlla per l’interès general, els grups de la coalició i el socialdemòcrata vam entrar de nou una modificació a la llei per garantir els drets de les persones amb discapacitat a la jornada electoral. Pel que fa al vot per correu, ampliem les millores: tothom que es trobi a l’estranger el dia de les eleccions podrà demanar-lo. A més, incorporem el vot per delegació.

El nostre compromís ferm és que la llei s’aprovi abans de l’estiu.

* Mónica Bonell, Pres. suplent grup parlamentari DA
Etiquetes
Veure’n més
16
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts