x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
La seca, la meca i...

La granota

Actualitzada 03/05/2021 a les 06:29
Llisquem sobre les onades i amb una mica de sort aspirem a sortir -tot just- esquitxats per la vida. La setmana passada -en aquest mateix espai- em deien: la vacuïtat de la persona actual li fa ressaltar les formes com a camí. I tenia tota la raó del món. Val a dir que amb gaires perles com aquesta no podrem continuar queixant-nos dels comentaris del Diari. Tot plegat em va fer pensar en un bon amic i en la seva innegable capacitat de preveure els moviments dels altres, talment com un joc d’escacs. Anticipar-se al contrincant per poder dibuixar escenaris que permetin l’assoliment d’objectius prèviament definits: estratègia en estat pur. Com una granota, que abans de moure un sol múscul ja planifica on reposarà el vol de la mosca i quin haurà de ser el proper salt entre les fulles dels nenúfars. D’altres som més de bussejar. De veure -o intentar veure- quins són els corrents subaquàtics que ens porten a un lloc o a un altre, més sovint empesos pels nostres sentiments, vivències o condicionants interiors que no pas per la reacció inevitable que ens provoquen els estímuls. Fet i fet, al final, fins i tot la matemàtica d’una carambola al billar té un punt de màgia que s’escapa de les fórmules trigonomètriques. Potser perquè fins i tot les formes són un reflex de les nostres més profundes aspiracions personals. Potser perquè acabem buscant les raons que justifiquen el que ens dicten els nostres impulsos més primaris, i després simplement intentem donar-li una pàtina de racionalitat. Potser, estudiant el proper moviment, potser, simplement, perquè si deixes de nadar, t’ofegues.
  • #2 els tres peus del cuc
    (03/05/21 22:21)

    No omplirem més el càntir ple.
    Per satisfer més necessitats, buscar altres recipients que acceptin altres continguts.
    ...i no buscar altres camins volent que em condueixin a les mateixes respostes.

    Respondre
  • #1 estevet
    (03/05/21 17:17)

    Fascinant èsser humà!
    Una barreja d'intel·ligència, d'intuïció, de traumes, de pors, d'aspiracions, d'expèriències... certs adquirits, desenvolupats i d'altres innats.

    Dedueixo que t'estàs endinsant en aigües abismals.
    I a aquestes profunditats, ja ni es tracta de nadar ni de patollar entre nenúfars sinó de practicar l'apnea per no ofegar-se, o sigui la pau interior.

    Gràcies per compartir aquest viatge intimament personal.

    Respondre
2
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts