TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. Mobilitat recomana el pas pel centre de la vila

Creat:

Actualitzat:

Aquesta setmana s’ha celebrat el Congrés primaveral de la Lymec (Joves Liberals Europeus). Com ja és de costum els darrers anys, una àmplia delegació dels Joves Liberals d’Andorra hi vam ser presents. En una trobada virtual a causa de la pandèmia, vam prendre part amb els deures fets i és que les mocions presentades ja s’havien debatut prèviament en els grups de treball internacional, seguint la metodologia establerta per la Lymec. Els membres de la delegació hem participat activament en bona part de les 15 resolucions que tenen una incidència directa en el present i futur dels joves d’arreu del continent europeu.

Algunes de les resolucions impulsades pels Joves Liberals d’Andorra es van concentrar en temes molt diversos. Trobem informes sobre la defensa per aturar la repressió política dels joves activistes d’Ucraïna crítics amb el seu govern, les noves relacions del Regne Unit amb la Unió Europea i la defensa per tal que tornin a formar part del programa Erasmus+, i donar suport a la mobilitat dels estudiants en època de pandèmia. A més a més, hem participat en els debats d’altres resolucions com són la implementació de la taxa de CO2 i on hem pogut posar sobre la taula el nostre com a exemple de país pioner, solidari i respectuós amb el medi ambient.

Aquesta gran institució que aplega 61 organitzacions de joves polítics liberals d’uns quaranta països europeus té una rellevància important tenint en compte que cadascuna d’aquestes resolucions acaba sent debatuda i molt sovint aprovada per Alliance Liberals, Democrats of Europe (ALDE) i posteriorment presentades al Parlament Europeu per a la seva implemen­tació.

Els Joves Liberals d’Andorra fa molts anys que dediquem bona part de la nostra tasca a les relacions internacionals. És en aquest treball amb països de tot el món que aconseguirem més possibilitats d’arribar a acords multilaterals pel bé del nostre país.

* Josep Fusté, Conseller comunal de la Massana

tracking