Creat:

Actualitzat:

Que el temps passa ràpid i de pressa no és cap secret, un dia estàs pensant com passaràs el Nadal en plena pandèmia i l’altre ja han passat vàries setmanes des de la Setmana Santa. Tempus fugit, deien. Un dia acompanyes de la mà el teu fill a l’aula de maternal i l’altre està passant les proves oficials de batxillerat. I d’aquí a no res començarà al setembre una carrera universitària.

I és que aquesta setmana i la vinent, els estudiants de batxillerat de l’Escola andorrana es troben al Centre de Congressos d’Andorra la Vella per passar les POB, les temudes proves que els donaran la nota final de batxillerat. Dia rere dia s’examinen d’una assignatura. I al final obtindran la nota (amb majúscules) de batxillerat que representarà el seu grau d’assoliment de les competències necessàries per anar el millor preparats possible a realitzar els estudis superiors que escullin. Unes competències que els alumnes han anat entrenant al llarg dels dos cursos de batxillerat.

Són dies de nervis i de tensió, de cansament i de dormir poc, de ganes que passi tot bé i ben aviat. Finalment, ganes de començar a iniciar una nova etapa de la seva vida. Per a alguns, els canvis que vindran potser no seran gaire significatius, per a d’altres, en canvi, de ben segur que ho seran molt, però el que és clar és que després de passar pel llarg camí de maternal, primera ensenyança, segona ensenyança i després batxillerat, ara ja poden decidir per si mateixos què volen ser de grans.

Durant dos cursos he pogut preparar un parell de grups d’alumnes que ara ja han acabat. A la classe del darrer dia vam recordar plegats el seu nivell quan van arribar a l’escola de la Margineda i el que tenien en acabar segon. Tots es van sorprendre agradablement. Qui més qui menys havia progressat notablement. I és que això és l’educació, petits grans moments com aquests.

Desitjo a tots els alumnes que estan lluitant aquests dies per assolir els seus objectius que els acabin aconseguint. Als de secundària, batxillerat i formació professional de l’Escola andorrana, però també a tots els altres que s’han format als sistemes educatius espanyol i francès. Que la força us acompanyi.

tracking