TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

Creat:

Actualitzat:

La setmana vinent a Ordino tindrem l’oportunitat d’endinsar-nos en dues maneres d’estar al món, de veure’l i d’entendre’l. D’una banda, del 7 al 9 de maig un intens cap de setmana amb la Fira de bestiar de primavera al voltant de la qual es faran diverses activitats, entre les quals una exposició d’eines que feien servir les cases d’Ordino abans que arribés la mecanització del camp. Serà un cap de setmana molt nostrat, arrelat al nostre passat agroramader i que posarà en valor un estil de vida, de treballar i entendre el camp que cada dia reconeixem menys, un llegat gràcies al qual mantenim la nostra idiosincràsia.

I al costat d’aquest testimoni més tradicional, coincidint en el temps i una mica més enllà, tindrà lloc la mostra Geografies, que enguany està dedicada a la ruta de la seda, la xarxa de rutes comercials entre Àsia i Europa i que segurament molts vam descobrir en el seu dia gràcies a les biografies d’un dels seus viatgers més famosos: Marco Polo. El programa és extens i tot ell, segur, de gran interès amb un parell de xerrades estrella que caldria no perdre’s, almenys des del meu punt de vista, que són la del professor Víctor Pallejà i la de l’escriptor especialitzat en la cultura de l’Índia Agustí Pàniker.

En definitiva, totes dues propostes –la que ens rememorarà el nostre passat més tradicional i la que ens obrirà els ulls a un dels fets més transcendentals de la humanitat– ens parlen de transferències culturals i d’intercanvi econòmic, que convertiran Ordino per uns dies en dos espais de coneixement imprescindibles.

tracking