Creat:

Actualitzat:

Els ramats d’ovelles i de cabres formaven part del paisatge de Palestina. Jesús recorrent aquells camins amb els seus deixebles se’ls deuria haver trobat sovint i s’hauria quedat contemplant aquells ramats pasturant no massa lluny del seu pastor.

La imatge del pastor amb el ramat és un exemple que corrobora la manera d’ensenyar de Jesús, partint de la realitat, de fets, de situacions concretes. No obstant, no és una imatge nova per als seus oients, ja que la representació del pastor amb el seu ramat ja la trobem a l’Antic Testament per referir-se a la relació entre Déu i el seu poble.

Jesús, en el fragment de l’evangeli d’aquest diumenge, diu d’ell: “Jo soc el bon pastor” (Jn 10,11). Tot seguit remarca la diferència entre el pastor que treballa per guanyar-se el jornal i el bon pastor que dona la vida per les seves ovelles. Ja entenem que Jesús, en aquest punt del seu discurs, no s’està referint al treball, a l’ofici del pastor perquè un pastor cuida i vetlla pel seu ramat però no fins a l’extrem de donar la vida per ell. En aquest sentit quan Jesús es presenta com el bon pastor ens vol dir que:

- El bon pastor és un pastor bo que cuida i estima les seves ovelles.

- Ell és el bon pastor en el sentit d’autèntic bon pastor, el veritable bon pastor. Per això no diu que és un bon pastor, sinó el bon pastor.

- En Ell trobem el model de bon pastor perquè Ell ha donat la vida per les seves ovelles morint en la creu però també en el sentit de fer-nos participants de la seva mateixa vida divina.

Amb Jesucrist com a referent, aquest quart diumenge de Pasqua, anomenat del Bon Pastor, l’Església celebra la Jornada Mundial de Pregària per les Vocacions i també la Jornada de les Vocacions Natives. Se’ns convida a pregar perquè els joves responguin a la crida de posar-se al servei de Déu i dels germans. Per això el lema de la Jornada “Per a qui soc jo?” convida a plantejar-se la pròpia vocació.

Preguem doncs perquè d’aquesta relació d’amor i coneixement mutu, entre el Bon Pastor i les seves ovelles, germini en noves vocacions que sempre tinguin a Jesús com a model, mestre i referent d’una vida lliurada a Déu i als altres

tracking