Les set claus

Conclusions de Nacions Unides

Els més afectats, països en vies de desenvolupament

Creat:

Actualitzat:

Una de les conclusions a les quals han arribat les Nacions Unides és que durant la pandèmia els més afectats són els països en vies de desenvolupament, especialment les dones i els joves.

Els que han perdut més amb la crisi han estat aquells segments de la població les característiques d’ocupació dels quals han estat ja en desavantatge des d’abans de la pandèmia, els joves, els que treballen amb contractes definits, els que tenen un menor nivell d’educació, capacitació i entrenament, i els que eren els menys pagats abans.

En efecte, la pandèmia no sols ha despullar les grans desigualtats, especialment als països més pobres, sinó que ha aguditzat la bretxa social.

El programa de les Nacions Unides per al desenvolupament diu que uns 142 milions de persones, gairebé una quarta part de la població de la regió d’Amèrica llatina, estan en risc de contraure el virus, només per complir tres condicions estructurals: falta d’accés a l’aigua potable, ús de combustibles nocius dins de les llars i la desnutrició. A més, s’hi ha d’afegir la falta de vacunes, que estan arribant amb comptagotes als països que són més pobres. La desfeta del turisme: tot depèn de les restriccions que es continuïn imposant al comerç i a l’hostaleria. Així com a la mobilitat de les persones. El sector turístic pot suposar la caiguda d’entre l’1,5% i el 4,2% del producte interior brut mundial el 2020, segons estimacions de la conferència de les Nacions Unides sobre comerç i desenvolupament. Països com la República Dominicana, l’Equador, Mèxic, Colòmbia i l’Argentina es troben entre els més afectats a Amèrica llatina, i Espanya entre els europeus. Les pèrdues econòmiques es calculen d’acord amb diferents escenaris relacionats amb el temps i restriccions imposades. I Andorra no n’és una excepció.

tracking