Creat:

Actualitzat:

La visita d'Estat dels reis d'Espanya ha saldat un deute pendent amb la nostra història en aquests set segles de vida. Era una visita esperada pels grans llaços que ens uneixen entre ambdós països, i més tenint en compte els prop de 27.300 residents –aproximadament un terç de la població– amb passaport espanyol.

El punt de partida de la visita va ser la capital, concretament l’epicentre de la nostra història parlamentària, la Casa de la Vall, on els nostres principals càrrecs electes i els coprínceps van donar una benvinguda amb honors als monarques.

La visita és un fet històric i un honor, una mostra molt significativa de les bones relacions bilaterals. Alhora, de ben segur servirà per trencar i superar els prejudicis i la falta de coneixement que encara perdura al país veí en temes com, per exemple, la nostra baixa tributació.

Un aspecte que ha portat a Unidas Podemos a demanar que el Principat tornés a la llista de paradisos fiscals. En aquest sentit, els nostres representants segur que han pogut explicar als reis d’Espanya el treball realitzat durant els darrers deu anys per sortir de la llista. Certament, ha estat el moment idoni perquè ens visitessin, perquè ens dona un major suport i credibilitat.

L'agenda dels monarques a Andorra va incloure diferents actes, fet que els va permetre conèixer la nostra cultura, societat i educació.

Veient la seva actitud i predisposició, sembla que els reis d'Espanya han mostrat interès per conèixer detalls del nostre país i que s’han sentit honorats amb el caliu –que tant ens caracteritza– que els ha donat la societat andorrana.

El proper abril tornaran al Principat per participar en un dels esdeveniments més importants de la nostra història, la XXVII Cimera Iberoamericana.

Sens dubte serà una oportunitat més perquè el món conegui Andorra i la situï al mapa, de la forma més fidel i trencant amb els estereotips d'èpoques passades.

* Eduard Muñoz Pérez, Secretari de la secció jove de Demòcrates

tracking