Creat:

Actualitzat:

Amb goig celebrem avui el Diumenge de Rams. Iniciem així aquesta Setmana Santa que si bé sempre és esperada encara ho és molt més enguany que podrem celebrar-la comunitàriament.

Respectant les mesures sanitàries anti-Covid i modificant alguns ritus i costums propis d’aquests dies, ens disposem a participar-hi presencialment per a viure amb profunditat allò que celebrem cada dia de la Setmana Santa.

La iniciem amb el Diumenge de Rams commemorant l’entrada triomfal de Jesús a Jerusalem amb la benedicció dels rams aclamant Jesús com el nostre Salvador i, a l’Eucaristia, el relat de la passió del Senyor ens introduirà a la celebració dels esdeveniments més centrals de la vida del Senyor.

El Dijous Sant celebrem la Missa Crismal i la Missa de la Cena del Senyor. A la nostra diòcesi la Missa Crismal la celebrem el Dilluns Sant a la Catedral. Així, els preveres podem concelebrar en aquesta Eucaristia en la qual renovem les promeses sacerdotals. En aquesta Missa es beneeix l’Oli dels Malalts i l’Oli dels Catecúmens i es consagra el Crisma.

Aquests Sants Olis després seran distribuïts per totes les parròquies per tal d’administrar els sagraments durant tot l’any.

A la tarda del Dijous Sant celebrem la missa de la Cena del Senyor commemorant el darrer sopar de Jesús amb els seus deixebles en la qual Jesús institueix l’Eucaristia i amb ella el sacerdoci i ens deixa el manament nou de l’amor.

El Divendres Sant commemorem la mort de Jesús, per això la creu tindrà un lloc central en aquesta celebració. Aquest dia no celebrem l’Eucaristia i la litúrgia tindrà com a moments centrals la lectura del relat de la passió del Senyor, l’adoració de la creu i la Comunió amb el pa consagrat en la celebració del Dijous Sant.

El Dissabte Sant l’Església no celebra els sagraments, resta en silenci contemplant la passió i la mort del Senyor, tot esperant la resurrecció del Senyor.

El Diumenge de Pasqua celebrem la resurrecció del Senyor, Jesús ha vençut la mort i viu per sempre.

Ja el Dissabte Sant, després de la posta del sol, comencem a celebrar-ho amb la Vetlla Pasqual, la missa més important de tot l’any. Una celebració amb una riquesa extraordinària que comença amb el ritu de la llum, es proclamen les lectures de la Paraula de Déu, rememorem el nostre baptisme i celebrem l’Eucaristia.

Tenim per endavant una setmana plena de celebracions. Que aquestes ens ajudin a reviure i agrair tot el que el Senyor ha fet per nosaltres.

Bona Setmana Santa i Bona Pasqua.

tracking