Creat:

Actualitzat:

Fa unes setmanes, unes declaracions de Pablo Echenique, portaveu d’Unides Podem al Congrés dels Diputats, en què afirmava que volien tornar a incloure Andorra a la llista de paradisos fiscal d’Espanya van generar molta polèmica. Personalment penso que van ser més per pujar al carro de les moltes difamacions que hem rebut últimament després de la notícia de la vinguda d’un famós youtuber a residir al nostre país, que no pas fetes amb un argumentari polític.

Però aquestes declaracions generen desconfiança en el nostre país i més quan no són certes, per això els que tenim responsabilitats i tenim contactes internacionals hem de treballar per explicar la realitat d’Andorra. He tingut la sort de ser el responsable de relacions internacionals dels Joves Liberals d’Andorra els últims anys i actualment des de L’A. Per aquest motiu, des del minut 1 vaig contactar amb els nostres companys que formen part tant de l’ALDE com de Renovar Europa, per conèixer el seu punt de vista sobre aquesta notícia i posar-nos a la seva disposició. Uns contactes que em van assegurar que coneixien la realitat dels nostres país i que saben perfectament que no som un paradís fiscal actualment. Posant en relleu la bona feina feta els darrers anys.

Ho vaig fer pensant en el nostre país, sense buscar cap rèdit ni cap protagonisme, ja que l’experiència m’ha demostrat que les relacions internacionals i diplomàtiques han de ser respectuoses envers els teus interlocutors. També sé que els consellers generals liberals i els dels altres grups de la majoria han mogut cel i terra per mantenir trobades amb totes les formacions de l’arc parlamentari espanyol. Igualment sense fer soroll i portant una sola veu.

Una cosa que no hem trobat per part d’algun grup de l’oposició que l’únic que sembla que busca és fer-se la foto i fer una notícia d’aquesta foto. A mi no m’hi trobaran en aquest estil de les relacions internacionals.

*Toni Puig

President de Joves Liberals d'Andorra

tracking