Creat:

Actualitzat:

Avui es vota al Consell el projecte de llei que modifica la Llei 16/2020, de mesures urgents i excepcionals per la situació d’emergència sanitària causada per la pandèmia. No sé vosaltres, però jo no puc deixar de pensar que la situació sembla El dia de la marmota, la pel·lícula de l’actor Bill Murray en què, atrapat en el temps, cada dia es repeteixen les mateixes situacions.

Vivim ritmes marcats per les restriccions, els gels hidroalcohòlics, les mascaretes i els tancaments perimetrals. Amb la mirada fixada en un desitjat (i esperem que molt proper) canvi. Poder gaudir de les coses que abans ni tan sols valoràvem.

Les mateixes notícies, sobretot les morts. Dia rere dia moren centenars de persones víctimes del maleït virus. Ja n’hi ha prou, això ha de finalitzar. Però cal un impuls final, un últim esforç. No decaure, respirar i seguir. No podem aturar-nos ara. Especialment els polítics.

Al Govern i al Consell els toca especialment continuar. Continuar lluitant per salvaguardar l’economia del país. El projecte de llei inclou noves mesures necessàries per la incertesa de l’evolució de la pandèmia. Tant de bo no fos necessari tornar a debatre mesures excepcionals perquè no fessin falta, però malauradament, entre tots hem de seguir recolzant el teixit empresarial, minvant l’impacte sobre els llocs de treball.

Aquest projecte de llei amplia la vigència fins al 30 d’abril i estableix, en un intent de trobar una proporcionalitat entre tots els actors implicats, una reducció de la renda dels locals de negoci mínimament més baixa i fa extensiva la reducció als contractes en els quals un propietari cedeix a una empresa de gestió d’habitatges d’ús turístic la seva explotació.

Finalment, també es flexibilitzen els requisits per als habitatges d’ús turístic, establint una excepció de canvi d’ús de l’edifici en el cas que se superin les quotes de participació del 50%.

tracking