TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

Creat:

Actualitzat:

ONCE Catalunya està distribuint a 150 escoles el primer LEGO en braille, amb l’objectiu de contribuir a l’aprenentatge de sistema braille de forma lúdica i inclusiva, amb la metodologia basada en el joc, la motivació i la igualtat d’oportunitats. LEGO en braille és un nou material amb metodologia que pretén fer visible el braille mitjançant les tradicionals peces del popular joc. El LEGO Braille Bricks ha estat creat pel Grup LEGO i la Fundació LEGO en col·laboració amb organitzacions i entitats representants del col·lectiu de persones amb discapacitat visual de diferents països, entre les quals es troba l’ONCE. Aquest material compta amb peces amb els punts del signe generador del braille combinant en cada peça una lletra o caràcter en braille i que, a més, compta amb la seva equivalència impresa en tinta. És un recurs inclusiu per a l’aula en la qual l’alumnat amb i sense discapacitat visual pugui descobrir el braille, al mateix temps que tots els estudiants comparteixen el joc. La distribució es va iniciar a final de gener i continuarà el mes de febrer en 124 centres educatius de Barcelona, 17 de Girona, 3 de Lleida i 6 de Tarragona. Arribaran a les aules que tinguin escolaritzat alumnat amb ceguesa, sordceguesa o discapacitat visual greu de les etapes de segon cicle d’educació primària, la portaran a terme els mestres de suport itinerants del servei educatiu compartit del departament d’educació i ONCE Barcelona, que ocasionalment poden estar acompanyats per representants de les dues institucions.

El kit LEGO Braille Bricks inclou unes 250 peces retolades amb lletres en tinta i braille en relleu. L’objectiu és contribuir a l’aprenentatge del sistema braille de forma lúdica i inclusiva, amb una metodologia basada en el joc, la motivació i la igualtat d’oportunitats. Cada kit inclou peces amb l’alfabet complet, els números del zero al nou i els signes matemàtics i de puntuació més habituals.

tracking