Creat:

Actualitzat:

Hi ha vegades que s’ha de dir prou. I s’ha de dir de manera contundent. És el que vam fer ahir PS+Independents en la sessió del consell del comú d’Encamp. Vam votar en contra de l’increment de 750.000 euros de les obres de remodelació de les avingudes principals d’Encamp. Un 12% més per sobre amb referència al cost adjudicat inicialment de 5,2 milions d’euros.

Les obres són un clar exemple de mala gestió política:

1. La base que la partida inicial ja era excessivament alta perquè s’ha de tenir en compte que la remodelació afecta només uns 700 metres (des de la plaça de davant del comú fins a la rotonda de l’antic telecabina). Cada metre d’obra, sense tenir en compte l’increment de cost, ha costat uns 8.500 euros. Tota una exageració.

2. L’execució de l’obra es va retardar més d’un any deixant sense accés els vianants, els comerciants i els turistes al centre d’Encamp durant molts mesos.

3. L’increment de cost de 750.000 euros demostra el descontrol d’una obra necessària i que hauria d’haver estat un model d’intervenció urbanística.

4. El resultat final deixa molt a desitjar. La remodelació presenta perills per a la gent gran per les rajoles amb relleu. Els infants no saben per on travessar la carretera en no estar assenyalats els passos de vianants. Els vehicles de repartiment i altres estan obligats a aparcar malament sobre les voreres donant una trista imatge al centre del poble. Els autobusos no disposen d’espais per aturar-se a les parades i bloquegen tota la circulació en deixar i recollir passatgers. Els conductors que travessen el centre d’Encamp han de sortejar uns bamps sobredimensionats.

Les persones amb dificultats de mobilitat o famílies amb cotxets de nens es troben amb punts en què l’amplada de la vorera es redueix a menys d’un metre. Les persones que es mouen amb bicicleta no disposen de carril bici, etcètera.

Ara el desgavell és irreversible. Amb gairebé sis milions d’euros ben gestionats Encamp hauria pogut tenir unes avingudes que haurien sigut referència al país i que s’haurien estès per tot l’eix central del poble, des de Prada de Moles fins al Funicamp. A hores d’ara només podem dir prou a aquesta manera de fer política amb recursos públics.

tracking