Creat:

Actualitzat:

Hi ha un nombre creixent de centres de detenció dirigits pel govern xinès a la província de Xinjiang per controlar les poblacions musulmanes. Els testimonis uigurs que han fugit d’aquests camps han descrit tortures i violacions sistemàtiques i penoses sofertes en la vasta xarxa de detenció de la Xina. El govern xinès ha rebutjat les denúncies de genocidi i argumenta que aquests centres són necessaris per esborrar l’extremisme islamista.

Aquests centres de detenció són una prova més que la Xina s’ha tornat més assertiva que mai després de la pandèmia de coronavirus. El Partit Comunista Xinès (PCC) està utilitzant la lluita contra la Covid-19 per expandir la seva “diplomàcia de màscares”, que ha evolucionat a “diplomàcia de vacunes”, per conquistar els cors i els cossos de vastes poblacions d’Àfrica, Àsia i fins i tot Europa. Mentrestant, està netejant la seva “casa” i estrenyent les llibertats a Hong-Kong, Taiwan i al mar de la Xina Meridional.

El PCC ha utilitzat la pandèmia per augmentar enormement la vigilància de les seves poblacions, mitjançant aplicacions i mil milions de noves càmeres a tot el territori que permeten saber on i amb qui qualsevol ciutadà ha estat. Els mitjans de comunicació xinesos –estatals!– presenten això com una evolució positiva, ja que serà més fàcil assignar punts per a un bon comportament: ajudar una dona gran a creuar la carretera, ajudar el veí a comprar, o castigar negativament les persones amb actitud considerada egoista. Es retiraran punts per deixar plàstic al carrer, no portar màscara o menjar a fora en un banc públic. Els periodistes han denunciat que, a causa d’aquests tipus de delictes menuts, de vegades no se’ls ha permès comprar un bitllet d’avió o de tren. Aquest nou sistema de punts “Big Brother” descrit por G. Orwell és profundament alarmant i mostra clarament quin tipus de món que el PCC té en ment per a les seves poblacions... i per a les de Taiwan i Hong-Kong?

tracking