Creat:

Actualitzat:

Durant el mes de febrer, Mans Unides ens porta la seva campanya anual contra la fam en el món. Estem en temps de contagis, però no tots els contagis són dolents. Mans Unides ens anima a contagiar SOLIDARITAT, amb el lema: Contagia solidaritat per posar fi a la fam. Un lema que s’inscriu en aquest moviment de consciència que ha generat la crisi mundial per la Covid. La presidenta de Mans Unides a Andorra escriu:

“Ara, el sentit comunitari de l’existència i la responsabilitat de cuidar-nos els uns als altres afloren més que mai. Encara que el nostre país passa per greus dificultats, la missió de Mans Unides és la de recordar que el dret a l’alimentació és lluny de ser un fet, i que és molta encara la part de la població més desfavorida que passa gana... Que cadascú reflexioni sobre el que pot aportar a la nostra societat i que tothom contribueixi a crear un món més humà i digne per a tots els que el compartim”.

Mans Unides, amb la seva campanya, ens vol recordar que no n’hi ha prou amb atendre “els nostres”, els qui conviuen amb nosaltres. La lluita contra l’egoisme i l’acumulació de béns permet l’obertura del cor a la universalitat.

Mans Unides és una institució que mira més enllà del present. Sí que cal socórrer els qui avui passen fam, però també cal prevenir que demà no hi hagi tanta gent que passa fam en el món. Per això, cal treballar per al desenvolupament, per la cultura, per crear mitjans de riquesa que ajudin les persones a viure en els seus ambients, que facin ja innecessàries les perilloses marxes vers els països rics.

Amb aquesta finalitat, Mans Unides potencia projectes de desenvolupament integral que superen el simple repartiment d’aliments. Projectes que tenen absoluta transparència informativa, amb el seguiment de les actuacions i una avaluació concreta dels resultats.

Amb aquestes garanties, Mans Unides fa conèixer el seu programa d’enguany, que inclou vuit projectes per un valor de gairebé 150.000 euros.

Malauradament, per les restriccions sanitàries s’han suprimit la majoria dels actes tradicionals de campanya: concert de corals, festival de ballets, conferència i sopar solidari... Resta solament el cinefòrum del dia 4 de març, a les 20.30 h, als cinemes Illa Carlemany, amb la projecció del film El me llamó Malala. La Noemí Rodríguez en farà la introducció i conduirà el diàleg.

Som-hi, doncs, col·laborem amb Mans Unides. Recordem que la preocupació pels més desafavorits és un mandat del Senyor Jesús i que fomentar la fraternitat és una exigència de l’evangeli.

tracking