Creat:

Actualitzat:

Aquest cap de setmana passat es van celebrar eleccions a Catalunya. Unes eleccions que han donat dos missatges bastant clars: els ciutadans de Catalu­nya han apostat massivament per les opcions d’esquerra, que han obtingut un 61,5% dels escons, i Catalunya aposta pel diàleg.

Els grans guanyadors d'aquestes eleccions, tant el Partit Socialista de Catalunya com Esquerra Republicana de Catalunya, són dos partits que han ofert a la ciutadania de Catalunya una proposta en aquest sentit, polítiques progressistes, reforçar els serveis públics i diàleg.

A Catalunya mai a la història hi havia hagut tants escons del centreesquerra i esquerra, concretament vuitanta-tres d’un total de cent trenta-cinc; això és una nova mostra que en moments de crisi sanitària i econòmica la ciutadania confia molt més en els partits de centreesquerra i esquerra.

Fer una aposta pels partits de centreesquerra o esquerra és una aposta clara i decidida per quin model de país es vol: si es vol un model de país on la sanitat pública és cada cop més forta o si es vol per canvi, un model, el de les dretes o conservadors, on la sanitat està menys dotada de recursos econòmics en favor de la sanitat privada i les mútues. I no és tan sols en l’àmbit sanitari sinó que també en tot l’àmbit de drets socials o en un dret a l’habitatge fonamental i protegit pels poders públics a diferència del que passa avui a Andorra. I també ho és en un model econòmic més obert que afavoreixi la igualtat d’oportunitats i que aposti pels joves, per l’emprenedoria i pels nous sectors.

Els països del nostre entorn aposten cada cop més per polítiques socialdemòcrates i progressistes i menys per polítiques neoliberals o conservadores per sortir de la segona crisi econòmica que la nostra societat està patint en menys de dotze anys. Crec que és una oportunitat per al Govern Espot-Gallardo per entendre que està anant en direcció contrària a les polítiques que s’estan portant a terme a Europa, i en el temps en què estem seria millor alinear-nos-hi per no seguir estant aïllats.

tracking