x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
La tribuna

Els youtubers i Eva González Pérez

Per què Espanya, argumentant la seva nacionalitat, no reclama els impostos?
Actualitzada 15/02/2021 a les 06:57
    Xavier Palacios-Albacar
He inclòs la paraula youtubers al títol, conscient de la seva actualitat, per invitar a llegir el lector ràpid, però no es pensin que només és un reclam, les dues parts del títol són complementàries i ara ho explicarem.

Coneixeu qui és Eva González Pérez? Una dona que va néixer a Càceres, i que només tenia dos anys quan els seus pares van emigrar a Holanda, uiiih, perdó, ara Països Baixos, que Holanda ja no és oficial.

Doncs els avanço que aquesta dona és més famosa al seu país de residència que els youtubers a Andorra i segons la meva humil opinió –discutible– per un motiu molt més important.

La Sra. González Pérez de professió advocada, va fer dimitir el govern holandès en ple –quina mania, no recordava altra vegada el canvi de nom oficial–. És una advocada de prestigi al seu país i va destapar l’escàndol de les famílies immigrants discriminades per la hisenda nacional. La van intentar atacar per totes bandes a ella i a la seva família, però la perseverança la va fer guanyar tot un establishment governamental.

Fins aquí i amb la poca informació que fins ara he donat, crec que tots els lectors tindran la idea que és una dona intel·ligent, perseverant, que li agraden les causes justes i que com a advocada de prestigi deu guanyar bons calerons, doncs aquí comença el punt que uneix les dues parts del títol, és espanyola, es guanya bé la vida i paga els seus impostos on resideix i treballa... els sona d’alguna cosa?

Per què Espanya, argumentant la seva nacionalitat, no reclama els seus impostos? Per què no ho fa amb milers de metges, infermeres, enginyers, investigadors, creatius (la llista seria molt llarga)... gent amb estudis superiors que han hagut d’emigrar perquè no els oferien un lloc de treball amb un sou decent (recordem quant cobra un tertulià que es salva...)? Els milions generats en impostos son molt més importants que el que guanyen els youtubers residents a Andorra.

Arribats a la fi he de concloure, i els lectors amb mi, que a Espanya li importa que emigrin els youtubers, però no la gent amb estudis superiors en què l’estat ha invertit en la seva formació? Convido tota la societat a contestar i reflexionar sobre el tema...

* Xavier Palacios-Albacar, Enginyer Superior de Telecomunicacions especialista en Bioenginyeria
 
Etiquetes
  • #3 Andenc
    (15/02/21 13:47)

    Has dit k viu als països Baixos eesde els 2 anys.....no es el mateix , els YouTubers no viuen desde petits a Andorra, tampoc els seus pares han vingut a treballar aqui

    Respondre
  • #2 wally
    (15/02/21 10:36)

    Bona reflexió, bravo! Però estàs parlant d'una senyora que viu als Països Baixos des dels 2 anys, no se sí el cas és el mateix. Jo el que crec és que han aprofitat aquest "filón" de notícia per fer-lo més gran per així tapar altres problemes i "chanchullos" i desviar l'atenció. Quantes vegades no s'ha creat una notícia per amagar-ne una altra?

    Respondre
  • #1 Podemos
    (15/02/21 09:00)

    No és Espanya.

    És podemos, i té les seves raons:

    -cerca diferenciar-se del PSOE, (en les coalicions de govern, el peix gran sol menjar-se al petit.
    -embeni radicalisme enfront del seu electorat natural.
    -pesca en l'elector envejós de la riquesa externa des youtubers.
    -aprofita la publicitat gratuïta que sap li faran fins i tot els mateixos youtubers.
    -en definitiva, política de baixa estofa

    Al seu favor, dir que, (bé o malament):
    -el què demanen és redeclarar a Andorra Paradís Fiscal i les conseqüències inherents.
    -ès veritat que hi ha discussió del lloc en què es generen els impostos. Les grans companyies estan guanyant de moment, però, es tributa en el domicili o on es genera l'acte impositiu?, en el segon cas, com i qui el determina?

    En tot cas, la Sra. de l'exemple no viu, (de moment), en un paradís fiscal i no genera ingressos a Espanya. 

    Però la reflexió és justa.

    Respondre
3
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts