x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Foc i lloc

L'esquerra (?) espanyola

Actualitzada 06/02/2021 a les 06:19
Benvolgut il·lustríssim senyor Pablo Echenique, permeti’m que m’adreci a vostè com a persona que va parlar dimarts passat en contra d’Andorra, demanant que es tornés a incloure el país en la llista de paradisos fiscals; entenc que la seva obsessió de les darreres setmanes contra el Principat es deu a l’eixida en els últims anys d’un grapat de youtubers. I vostè, de l’excepció n’ha fet la norma i, com gairebé sempre, sense contrastar la informació i parlar sobre la base de la realitat.

Permeti’m que posi xifres al seu desconeixement de la realitat andorrana, i per què no dir-ho, també de l’espanyola, que hi impacta de ple. Segons les dades registrades pel departament d’Estadística del Govern d’Andorra, a final del 2020 residien al país un total de 78.015 persones. Entre aquestes persones, i com consta en la mateixa base de dades (fàcilment consultable a estadistica.ad), hi ha 23.385 residents amb passaport espanyol. Com pot comprovar, força més que no pas la desena de youtubers. I amb aquesta premissa la pseudoesquerra espanyola ha iniciat una nova creuada albigesa contra l’heretgia fiscal del Principat. Una heretgia, i valgui la redundància, que no és tal, doncs obvia d’una manera malintencinada tots els canvis normatius i d’homologació internacional que ha fet Andorra durant la darrera dècada.

I finalment, il·lustríssim senyor diputat, si em permet, li faré un suggeriment. Crec que seria força més adient que des de la seva posició de privilegi, en tant que un dels portaveus d’Unides Podem, una de les formacions que integren el govern de coalició que lidera Pedro Sánchez, hauria de preocupar-se més dels 23.375 residents espanyols que hi ha a Andorra. Perquè d’aquests, la gran majoria hem emigrat d’Espa­nya, som classe treballadora i ho hem fet amb salaris molt llunyans del que aquests dies els ocupa. Perquè el veí del sud és un país que ja fa algun lustre que té l’ascensor social espatllat; on l’atur el tenen desbocat (al tancament del gener hi havia registrades 3,9 milions de persones), sent encara més destacable el mig milió de joves que no tenen feina. Dic jo que potser, senyor Echenique, s’haurien de preocupar més d’aquests fets.
  • #4 Carolina
    (06/02/21 09:21)

    Gràcies Sr Piera per aquesta defensa i amb tota la raó. Lamentablement molts politics, pseudo-politics,, potser diria la majoria, parlen sense coneixament de causa i erren tant que posen en evidencia la seva ignorancia 

    Respondre
  • #3 Toni
    (06/02/21 09:20)

    Quan un resident a un país, trasllada la seva residencia a un altres país per qüestions fiscals, hi han 2 certituds, aquest individu té un nivell de renda molt elevat (independentment de la seva professió, youtubers, esportista, empresari ...) i la segona es que el país on residia veurà reduït els seus ingressos fiscals. I en moments com els actuals es comprensible (i logic) que els països busquin protegir els seus ingressos fiscals. Ningú va contra ningú, si no que hi ha un país que defensa els seus ingressos fiscals en moments difícils. Com a exemple, si un resident francès trasllada la seva residencia a Monaco, continuarà pagant impostos a França, i Monaco li retorna a França la TVA recaptada en el seu territori per certs productes i serveis. Abans de demonitzar, criticar i demonitzar a un país per una acció del tot normal, potser caldria fer una reflexió interna i intentar solucionar aquesta situació i preparar-se pel futur, es el nostre vei, es el primer mercat d'Andorra i es molt important portar-se bé amb els veïns ... clar que amb aquets governants que tenim, no podem esperar res positiu.

    Respondre
  • #2 Percata Minuta
    (06/02/21 08:12)





    Tot és inútil. Ara la ultra esquerra marca el camí i els progres habituals els seguiran a uns metres de distància. Primer a contracor i dient que no són formes. Però els seguiran.

    D'alguna manera connectat per l'hola del políticament correcte a qualsevol preu, el reportatge de la revista Time, (pro Biden), “The Secret History of the Shadow Campaign That Saved the 2020 Election” en què sense dissimulació es parla de les maquinacions i personatges que van intervenir conspirant contra Trump en el recompte i a posteriori. S'arriba a dir, (en una revista anti-Trump), “en un cert sentit Trump tenia raó” , “que tot va ser pel bé del país” .
    El reconeixement d'una conspiració contra els electors per unes elits que consideren que poden fer-ho pel bé de tots. I els aplaudim.
    Echenique? Peccata minuta.

    Es pot llegir en línia.

    Respondre
  • #1 Castellano Comunero
    (06/02/21 08:11)

    Després parlaran de “ haters “. . . Quan no es treballa mínimament alguna cosa, surten aquests nyaps. Quina ratxa portem.

    Respondre
4
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts