x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Les set claus

Violència de gènere

Actualitzada 03/02/2021 a les 21:26
No sé si és que estic especialment sensibilitzada amb el tema o que realment ha existit un increment més que notable de morts de dones en mans de les seves parelles o exparelles en el darrer mes.

Sembla que tots els reprotxes i condemnes públiques a favor d’aquestes víctimes que han mort d’una manera tan espantosa no ajuden a fer que els agressors reprimeixin els seus instints assassins.

Jo em demano en aquest punt si hi ha alguna cosa que estigui al nostre abast per ajudar a erradicar aquesta violència tan espantosa. Si de manera individual podem contribuir a deixar de veure aquestes terribles notícies cada dia.

Únicament se m’acudeix intentar al màxim que totes les persones que m’envolten (principalment els meus fills i el seu entorn) siguin conscients de la xacra existent, i donar-los eines per tal de reaccionar davant comportaments masclistes, sexistes i violents. Que identifiquin situacions que tot i ser habituals, no siguin correctes, i que puguin significar la germinació de conductes que un futur justifiquin comportaments aberrants.

Hem de ser conscients que la violència de gènere ni entén d’estrats socials ni és un fruit d’una generació anterior amb una educació potser diferent a l’actual. La violència de gènere, i el que és també molt important, la seva justificació, cada vegada és més habitual entre la gent jove. I això és precisament el que més m’espanta, el tracte despectiu cap a nenes menors de divuit anys que fins i tot ho veuen com una cosa normal. És la pràctica habitual, control de dispositius electrònics, de sortides i de companyies.

No sé què està fallant perquè el missatge o bé no arribi o bé arribi esbiaixat. És una qüestió al cap i a la fi de respecte. Respecte per les persones, per la seva autonomia i individualitat, i en aquest cas en particular, respecte per les DONES.
  • #7 Pep
    (04/02/21 12:30)

    "Jo em demano en aquest punt si hi ha alguna cosa que estigui al nostre abast per ajudar a erradicar aquesta violència".

    Doncs si no ho saps tu que ets advocada i parlamentaria... anem bé!

    Respondre
  • #6 Xiringuitos
    (04/02/21 09:33)

    A més suposats casos,incloses falses denúncies, més subvencions europees, per entendre l'agenda política de la violència de gènere cal seguir la pista dels diners.

    Respondre
  • #5 Jugines trencades
    (04/02/21 08:43)

    Un altre discurs bonista de tall feminista, el discurs de les víctimes i els agressors, queda bé, està de moda i proporciona rèdit polític, encara que sigui a costa de fractura i polarització social.

    Respondre
  • #4 Jaume
    (04/02/21 07:56)

    Pues muy bien

    Respondre
  • #3 Ideología de gènere
    (04/02/21 07:54)

    La violència no té gènere, aquesta ideología político feminista es una palanca per destruir el hetero patriarcat.

    Respondre
  • #2 Quin problema!
    (04/02/21 07:43)

    Ok

    Respondre
  • #1 Fil d'Ariadna
    (04/02/21 07:02)

    Violència de gènere, violència masclista. Exercir la violència contra l'altre en raó del sexe o per creure en la superioritat de l'home sobre la dona.

    Cal buscar els causes amb amb propietat. Sabent el problema serà més fàcil trobar la solució.

    Quan hi ha un robatori, ni policia ni ningú pensa a buscar a l'delinqüent entre els enemics de la propietat privada.
    Per protegir-ens dels robatoris, ens dedicarem a vigilar els comunistes?

    Si a cada agressió sexual o violenta contra els donis la seguim qualificant de violència de gènere o masclista, poc avançarem en descobrir els veritables motius i prevenir-els.

    És més fàcil, i políticament més rendible, parlar del masclisme que fer un estudi seriós del tema.

    És tan absurd com si en matemàtiques tinguem a priori per a tots els problemes la mateixa solució. 

    Per a arreglar un problema tan terrible, cal desprendre's d'ideologies prèvies...encara que siguin ideologies tan en boga com les de gènere.

    Respondre
7
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts