x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Les set claus

Gratitud

Actualitzada 30/01/2021 a les 06:13
El famós cantant Willie Nelson va dir: “Quan vaig començar a ser agraït per les meves benediccions, la meva vida va canviar.” “L’arrel de tot bé reposa a la terra de la gratitud”, ha repetit centenars de vegades el dalai-lama.
Un vell conte diu: “Tots els metges i savis es van reunir per intentar curar el tsar, però no van trobar cap remei. A punt de donar-se per vençuts, un d’ells va exclamar: hi ha una forma de guarir el tsar! Els altres metges i savis el van mirar amb sorpresa i van preguntar: quina és la solució? El savi va respondre: si aconseguim trobar un home que sigui veritablement feliç, només cal treure-li la seva camisa i posar-se-la al tsar perquè es curi. Llavors van fer buscar en el seu regne un home veritablement feliç. Els enviats del sobirà es van escampar per tot el país, però no van poder trobar l’afortunat home. Un era summament ric, però estava malalt, un altre gaudia de plena salut, però era pobre, un altre més era ric i sa, però es queixava de la seva dona i dels seus fills, en fi, a tots els faltava alguna cosa per ser veritablement feliços. Certa nit el fill del tsar passava fora d’una barraca molt senzilla i va sentir que a dins algú exclamava: gràcies Déu meu, perquè tinc tot el que necessito per ser feliç. He treballat i he menjat bé, i tinc bons fills i grans amics. No em manca res. El fill del tsar es va sentir ple d’alegria i va manar als seus servents que li portessin la camisa d’aquell home, a qui a canvi calia donar-li tots els diners que exigís. Es van dirigir a correcuita a la barraca per treure-li la camisa a l’home feliç, però gran va ser sorpresa, ja que aquest home era tan pobre que no tenia camisa.”

La felicitat és un estat interior fortament relacionat amb la gratitud. La gratitud és una emoció positiva que ens indica el grau de connexió o desconnexió amb la vida. Ciceró assenyalava: “La gratitud no és només la major de les virtuts, sinó la mare de totes les altres.”
  • #2 Josep
    (30/01/21 11:03)

    Llegeixo la seva columna setmanalment, i és una lectura molt gratificant per començar el dia. Com sempre molt encertades les reflexions que fa, però avui desctacaria la darrera frase de Ciceró que resumeix el que porta a una veritable vida d'armonia amb un mateix, amb tot i amb tothom. Molta gratitud pels seus escrits.

    Respondre
  • #1 JM
    (30/01/21 08:41)

    Avui més que mai, gràcies per els teus articles, bones reflexions.

    Respondre
2
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts